BRUKA: Premijera filma "Vir" prekinuta zbog kvarova! (FOTO) (VIDEO)

I pored tehničkih problema i zvižduka publike, debitantantsko ostvarenje Bojana Vuka Kosovčevića ispraćeno aplauzom

  • 0

Sinoćnu premijeru filma "Vir" u beogradskom "Sava" centru obeležio je skandal, pošto se nakon sat vremena prikazivanja debitantskog filma Bojana Vuka Kosovčevića dogodio niz tehničkih kvarova.

Naime, prvo je nestao ton, a zbunjena publika u početku je negodovala zvižducima pa i pogrdnim povicima, a kada ni nakon 15 minuta niko nije reagovao, ljudi su kroz mrak počeli da izlaze iz sale.

- Ovo je sramota, stvarno! Nije do filma, zaista. Evo pre nekoliko dana je bila premijera “Artiljera” u "Sava" centru i cela desna strana zvučnika je otkazala, a ni grejanje nije radilo! Danas grejanje radi, ali zvučnici su ponovo otkazali! Želeo bih da se izvinim u ime cele ekipe, da znate da stvarno nije do nas. Ovo je do "Sava" centra - rekao je glumac Boris Jagar.

Posle desetak minuta problem je rešen i deo publike, koji je krenuo da izlazi iz sale, vratio se i projekcija je nastavljena.

''Vir'', za koji je Kosovčević pisao i scenario, govori o Beogradu 90-ih godina posmatranom iz ugla tri mlada čoveka u tri posebne priče koje se međusobno prepliću i dopunjuju tokom 48 sati.

Film se sastoji od tri priče - ''Koreni mržnje'', ''Sumrak idola'' i ''Vir''.

Prva priča ''Koreni mržnje" prati vođu grupe skinhedsa Bogdana. Njegov bes i agresija koju nosi u sebi, koju mu je nesebično u kosti uterao otac, izaziva u njemu erupciju mržnje prema sebi i celom svetu i vodi ga na samo dno.

Druga priča ''Sumrak idola'' prati Kaleta, poslednjeg preživelog pucača iz jednog poznatog klana. Njegov život štiti stric iz državne bezbednosti, sve dok ovaj još jednom ne pretera.

Treća priča ''Vir'' prati Grofa umetnika - crtača grafita koji je napustio Likovnu akademiju, bio mobilisan i završio sa jakom traumom iz rata od koje se još nije oporavio. Ceo svoj život je posvetio crtanju grafita sa jednom posebnom temom - virom. Siguran je da kad ga nacrta onako kako bi trebalo, da će senke prošlosti sa kojima živi nestati. Film ''Vir'' obiluje dinamikom, akcijom, brojnim efektima i zapletima, a inspirisan je istinitim događajima.

U filmu igraju Nenad Okanović, Nebojša Ðorđević, Srđan Pantelić, Mirjana Karanović, Dragan Nikolić, Emir Kusturica, Marina Vodeničar...

Scenografi su Ilija Višnjić, Aleksandar Cvijanović, montažer Nenad Pirnat, a za dizajn zvuka su bili zaduženi Ognjen Milošević i Danijel Milošević.

Film će se od sutra 12. novembra naći u domaćim bioskopima.

(Telegraf.rs/Blic/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA