EVROVIZIJA: Predstavnik Srbije se bira na festivalu "Beosong"

Na festivalu koji će biti održan u martu biće izvedeno 15 kompozicija, a numera koja dobije najviše glasova gledalaca predstavljaće Srbiju na "Evrosongu" u Švedskoj

  • 1

Nakon tri godine, predstavnik Srbije na "Pesmi Evrovizije" će ponovo biti izabran na festivalu koji se ovoga puta zove "Beosong" (ranije "Beovizija") koji će biti održan u martu, a pobednika će izabrati gledaoci koji će glasati putem SMS poruka.

- U skladu sa finansijskom situacijom, "Beosong" će biti organizovan u studiju RTS-a, uz direktan TV prenos. Za festivalski format smo se ponovo odlučili, jer smo želeli da malo osvežimo način izbora - rekla je Duška Vučinić Lučić, šef pres-službe RTS-a i izvršni direktor projekta "Pesma Evrovizije Srbije".

Po njenim rečima, "Beosong 2013" će trajati dva dana i na njemu će biti izvedene numere koje će biti izabrane na konkursu koji će RTS raspisati 1. decembra, a koji će trajati do 20. januara.

Prve večeri festivala, u polufinalu će se takmičiti najviše 15 kompozicija, a u finale će se plasirati pet pesama koje su dobile najviše glasova gledalaca. Druge večeri, u finalu će biti ponovo izvedene najbolje plasirane numere, a na "Evrosong", koji će biti održan u maju u Malmeu u Švedskoj, ide kompozicija koja dobije najviše glasova.

Da podsetimo, od 2010. do 2012. predstavnik Srbije je biran "po pozivu", između nekoliko numera koje je komponovao kompozitor koga je odabrao RTS.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    22. decembar 2012 | 08:54

    Ja sam sastavio svoju kompoziciju,ali ne znam kako da je posaljem.KAKO TO DA URADIM?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA