PRVI GLAS SRBIJE: Jovana Živković ispala iz takmičenja!

U trećoj finalnoj večeri, koju je obeležio loš odabir pesama izvođača, iz daljeg takmičenja ispala je mlada Crnogorka

  • 2

Takmičenje "Prvi glas Srbije" u trećoj finalnoj emisiji napustila je Jovana Živković.

Takmičari su najpre otpevali pesmu sastava EKV "Zemlja", a nakon toga počelo je pojedinačno predstavljanje.  Tema emisije bila je "Zemlja za nas", a kandidati su predstavljali gradove iz kojih dolaze. Pre takmičarskog dela, voditelj programa Andrija Milošević objasnio je da odabir pesama kojima se kandidati predstavljaju vrši tim producenata, a da pesme za duele takmičari biraju sami.

- Izbor pesama vrši se u skladu sa sklonostima i sposobnostima takmičara, ali i sa njihovim željama. Znamo da nije svaka pesma najbolji izbor, ali želimo da vidimo kako će se koji kandidat snaći i gde je njegov maksimum. Što se tiče pesama za duele, tu su takmičari apsolutno slobodni da ih odaberu sami - rekao je glumac.

Žiriju i publici je svoj grad Žitište najpre predstavio Boris Petrović. Iako je tokom izvođenja pesme "Čamac na Tisi" Zvonka Bogdana zaboravio tekst, "pokupio" je pohvale žirija. Budvu je predstavljala Jovana Živković, ali se žiriju njeno izvođenje pesme "Luče" Milene Vučić nije dopalo.

"Srce Srbije", kako je Marija Kilibarda nazvala Kosovo i Metohiju, predstavila je Nevena Božović, koja je i publiku i žiri razgalila izvođenjem pesme "Vidovdan". Boje Niša branio je Nikola Planka, i to pesmom tamošnje grupe "Galija" "Na tvojim usnama". Žiri je bio saglasan u oceni da je Nikola strofe otpevao sjajno, ali da je u refrenima "podbacio".

Saška Janković predstavljala je Smederevo. Pesmu "Zbunjena" grupe "Negativ" otpevala je uz vrlo energičan nastup.

- Nemam ništa da ti zamerim, od početka si dobro vodila frazu, lepo si pevala, odličan je scenski nastup - bila je oduševljena Aleksandra Radović.

Muzičku priču o Beogradu isrpičala je Sara Jovanović, i to jednom od najpoznatijih pesama o prestonici "Beograd" Cece Ražnatović. Međutim, njeno izvođenje naišlo je na podeljena mišljenja članova žirija - dok je Mare pohvalio pevanje i nastup, Aleksandra i Vlado "opleli" su po odabiru pesme.

- Suptilno ću da ti kažem da je izbor pesme bio loš. Ne moramo svi da pevamo narodnu muziku. Ja ne volim kada ti pevaš narodnu muziku, i ne moramo neke stvari da kvarimo pre nego što su počele - rekao je Vlado.

"Devojku sa čardaš nogama" Đorđa Balaševića otpevao je Zoran Stanić, koji je predstavljao rodnu Inđiju.  Snežana Vušović je Novi Pazar predstavila pesmom svoje sugrađanke Emine Jahović "Da l' ona zna".  Pesmom "Pogledaj dom svoj, anđele"  Ivan Petrović predstavio je grad na Moravi Čačak, dok je Suboticu pesmom Lepe Brene "Janoš" predstavila Mirna Radulović.

Sanja Dimitrijević takođe je predstavila Beograd pesmom Goce Tržan "Zagrli".

Međutim, Jovana Živković i Nikola Planka odmerili su snage u duelu. Jovana je pevala pesmu gupe "Negativ", Nikola pesmu Angela Dimova.

(E. T.)

 

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA