POVRATAK KORENIMA: "Egzit" produžen na pet dana!

Festival se održava od 10. do 14. jula, tokom "nultog" dana većina dešavanja će se odvijati u gradu. Prodaja karata po promotivnoj ceni od 4.990 dinara počinje 21. decembra

  • 0

Nakon mnogo problema pa čak i najava da je ugrožen opstanak festivala, organizatori su danas najavili da će naredni "Egzit" trajati čak pet dana (do sada četiri) kao i da će se održati od 10. do 14. jula 2013!

Po rečima Miloša Ignjatovića, jednog od osnivača festivala, osnovna ideja je da se promeni dosadašnja koncepcija "Egzita", da se dešavanja prošire i van Petrovaradinske tvrđave, kao i da se festival više okrene domaćim posetiocima.

- Budući da je "Egzit" postao dominatno međunarodni festival, da je akcenat stavljen na strane posetioce, mi želimo da napravimo balans sa lokalnom zajednicom, i zato i uvodimo "nulti" dan kada će se većina dešavanja organizovati u gradu, a ne na Tvrđavi. Otvoreni smo za sve sugestije, želimo da ovo bude početak promena kao i da "Egzit" bude centar kreativnosti  - izjavio je Ignjatović na koferenciji za medije.

Na pitanje Telegrafa, zašto, ako je već problem nedostatak novca, festival nije skraćen, budući da ni prethodne dve godine nije bilo dovoljno zvučnih izvođača koji bi "pokrili" četiri dana, što je dovelo i do mnogo slabije posete, Ignjatović je odgovorio:

- U Evropi posetioci na festivale ne dolaze zbog velikih zvezda, već da bi se družili, i tu je muzički program samo izgovor za dolazak. Naravno, mi ćemo i dalje dovoditi poznate bendove, ali mi ne želimo da "Egzit" bude baziran samo na hedlajnerima, već da posetiocima ponudi jedinstveno iskustvo. Uostalom, po našim istraživanjima, od 30 do 50 odsto posetilaca dolazi zbog poznatih izvođača, a ostali zbog atmosfere. Što se tiče broja bina na Tvrđavi, stiče se utisak da ponekad ima i previše muzičkog programa, da ne može sve da se isprati, i zato ćemo nastojati da uvodimo nove, nemuzičke sadržaje.

Strateški direktor "Egzita" Dušan Kovačević priznaje da je opao broj posetilaca i napominje da je razlog za to "nemogućnost ljudi da zbog finansijske krize" dođu na festival. On je dodao da je i u takvim uslovima, na Tvrđavi bilo imao 10 puta više posetilaca od "festivalskih pokušaja" koji su organizovani uoči "Egzita". Aluzija na "Belgrade Calling" je očigledna.

Najverniji fanovi već mogu da naruče karte po ceni od 4.990 dinara preko interneta, a redovna prodaja počinje 21. decembra. Puna cena kompleta će iznositi 11.990 dinara. Organizatori nisu želeli da objave ime nijednog izvođača koji će nastupiti na "Egzitu 2013".

(A.N./Foto: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA