EPSKI SPEKTAKL: "Hobit" od danas u srpskim bioskopima (VIDEO)

Jedan od najočekivanijih ostvarenja ove godine dočaraće avanture Bilba Baginsa, Gandalfa Sivog, kao i družine patuljaka u epskom pohodu na kraljevstvo Erebor.

  • 0

Film "Hobit: Neočekivano putovanje 3D" u režiji Oskarovca Pitera Džeksona danas će premijerno biti prikazan u srpskim bioskopima. Jedan od najočekivanijih ostvarenja ove godine, prvi je od tri filma čuvene priče o Hobitima, nastalim prema knjizi Džona Ronalda Ruela Tolkina.

"Hobit: Neočekivano putovanje" uvodi gledaoce u "Hobit: Šmaugova pustošenja", a kraj avanture biće film "Hobit: Tamo i ponovo nazad".

Odlična glumačka ekipa, predvođena Martinom Frimenom, dočaraće avanture Bilba Baginsa, Gandalfa Sivog, kao i družine Patuljaka u epskom pohodu na kraljevstvo Erebor.

Film prati hobita Bilba Baginsa (Martin Friman), koji igrom slučaja postaje deo družine patuljaka koji su krenuli da od zmaja Šmauga otmu svoje blago.

U filmu igraju i Ričard Armitaž i Benedikt Kumberbač, dok Ijan Mekelen, Kejt Blančet i Ilajdža Vud repriziraju svoje uloge iz prethodne veoma uspešne Džeksonove trilogije "Gospodar prstenova".

- Dok smo radili na filmu ''Gospodar prstenova'', znao sam da će to biti jedno od dva neviđena iskustva - izjavio je novozelandski reditelj.

Reditelj nagrađen Oskarom primetio je da je "Hobit" odlična priča, brzog tempa i malo duhovitija od "Gospodara prstenova", jer ju je Tolkin pisao za svoju i svu ostalu decu sveta.

- Likovi su raznovrsni, prisutni su elementi pohlepe, nevini će se promeniti zauvek i okupiće se snage koje direktno uvode u događaje koji su predstavljeni u predhodnoj trilogiji ''Gospodar prstenova''. Tu sve počinje - ispričao je Džekson.

"Hobit: Neočekivano putovanje" dobio je pomešane kritike nakon prikazivanja u Americi, i dok pojedini kritičari tvrde da je film dosadan i previše detaljan, drugi su razočarani novom tehnologijom primenjenom u filmu. 

Oskarom nagrađeni reditelj Džejms Kameron je pak ocenio da je  "Hobit" novi hit i da će za filmove visoke rezolucije uraditi isto što je i njegov "Avatar" uradio za 3D filmove - izazvati revoluciju u "sedmoj umetnosi".

Piter Džekson je "Hobita" snimio u formatu od 48 frejmova po sekundi za razliku od standardnih 24.  Svi filmovi trilogije urađeni su u produkciji "Warner Bros. Pictures", "New Line Cinema", "Metro-Goldwyn-Mayer Pictures" (MGM).

Pogledajte trejler za film "Hobit" Pitera Džeksona.

Kako je bilo na premijeri u Londonu pogledajte u galeriji

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA