PREVARA GODINE: Fanovi seku vene zbog Bibera! (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

Pomoću heštega "Secimo se za Bibera" američki forumaši su juče lansirali veliku internet nameštaljku kojom se obožavaoci Džastina Bibera pozivaju da se samopovređuju sve dok mladi pevač ne prestane da puši marihuanu

  • 14

Pravi haos na internetu nastao je juče kada se na Tviteru pojavio hešteg  #Cutting4Bieber (Secimo se za Bibera) kojim se obožavaoci Džastina Bibera pozivaju da se samopovređuju i seku svoje ruke u znak protesta što Biber puši marihuanu!

To je bio tek početak neverovatno isplanirane prevare koju je pokrenuo forum 4Chan. Sledeći korak je bilo kreiranje lažnih naloga na društvenim mrežama na kojima su postavljene "fejk" fotografije fanova koji su isekli ruke!

Zatim je cela akcija podignuta na još morbidniji nivo, forumaši sa sajta 4Chan su napravili lažni profil na Fejsbuku pod nazivom "Remember Addison", koji se odnosi na izmišljenu američku tinejdžerku Adison koja je podržala akciju "Secimo se za Bibera", presekla vene i umrla!

Ubrzo se pojavio i novi hešteg na Tviteru #RememberAddison i počela je lavina komentara šokiranih fanova... U međuvremenu je napravljen čak i kanal na Jutjubu posvećen "pokojnoj" Adison, a naredni korak je svaljivanje krivice za ovaj "tragičan događaj" na konkurentski sajt 9Gag!

Da bi potkrepili svoju sumanutu akciju, kreirali su lažne tvitove Džastina Bibera u kojima mladi pevač apeluje na fanove da prestanu sa samopovređivanjem i upozorava ih da je to sve prevara sajta 9Gag...

 

Prevaru je otkrio sajt Complex.com, koji je pratio originalni kod heštega  #Cutting4Bieber i povezao ga sa forumašima sa stranice 4Chan.

Ipak, već je vest o maniji samopovređivanja Biberovih obožavalaca obišla svet, a brojni mediji, uključujući tu i ugledni muzički magazin NME i britanski list "Independent" naseli su na prevaru i objavili tekstove o ovom fenomenu uz mišljenja psihologa i stručnjaka za ponašanje adolescenata.

(A.N./izvor i foto: Buzzfeed.com, Justibieberzone.com)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A.

    9. januar 2013 | 15:14

    Da, 9gag je kriv što su oni glupi.

  • Nester

    9. januar 2013 | 15:38

    jeb... na sta sve ljudi trose kecap....

  • Jakov Jax Zvonarić

    9. januar 2013 | 15:56

    samo nek se režu to je njihov psihički problem a ne moj bar pa zemlja bit normalnija nece bit prenapuceno mijesto

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA