Šta je Anđelina Džoli zaista rekla o Srbima!

Jedne dnevne novine na naslovnoj strani objavile Anđelininu navodnu izjavu datu listu "San" da su "Srbi ubice i mučitelji", iako u intervjuu ovakva izjava ne postoji

  • 6

Hajka protiv Andželine Džoli ne jenjava, iako je holivudska glumica u više navrata javno izjavila da nema ništa protiv Srba i da u svom filmu "U zemlji krvi i meda" ne drži ničiju stranu. Jedne srpske dnevne novine danas su na naslovnoj strani prenele Anđelininu navodnu izjavu da su "Srbi ubice i mučitelji", datu britanskom listu "San", iako se u pomenutom intervjuu ovakva izjava nigde ne pojavljuje.

Holivudska zvezda u intervjuu objašnjava kako je došla do ideje da snima "U zemlji krvi i meda", i ni na jednom mestu ne spominje Srbe u negativnom kontekstu.

- Što sam više čitala o bivšoj Jugoslaviji to me je priča više pogađala. Imala sam 17 godina kada je sukob počeo i nisam bila ni svesna koliko ne znam. Bio je to rat moje generacije i pisanje scenarija za ovaj film je bio moj način učenja o ratu. Takođe, počela sam da sama sebi postavljam pitanja na koja nemam odgovor - kako čovek može da bude tako primitivan i da primenjuje silu prema ženama? Pitala sam se i kako je Međunarodna zajednica mogla da okrene leđa i da pusti da se zločini dešavaju i da se počinioci ne kažnjavaju? I kako su dojučerašnje komšije bez ikakve griže savesti mogli da se ubijaju i siluju? - pita se Anđelina Džoli, ne pominjući nacionalnosti krivaca i žrtava.

Glumica kaže da je provela besane noći pripremajući se za film. A za samo snimanje kaže da je to bilo jedno od najlepših, ali i najbolnijih iskustava u njenom životu.

- Čak i sad kada promovišem film brinem da nisam dobro uradila posao i dovoljno pokazala patnju bosanskog naroda - rekla je Džolijeva.

Film Anđeline Džoli "U zemlji krvi i meda" je ljubavna priča između Srbina Danijela i muslimanke Ajle, koja počinje pred eskalaciju rata u Bosni. Rat počinje, a Ajla dospeva u zloglasni logor za koji se priča da ga vodi njen bivši dečko Danijel i odakle niko živ ne izlazi. To je njihov prvi susret od kada je rat počeo.

Sem što je režirala, glumica je pisala i scenario. Morala je da proputuje kroz krajeve i da se upozna sa prilikama na Balkanu. Sve se dešavalo dok je radila za Ujedinjene nacije, što ju je i dovelo do priče o ratu u bivšoj Jugoslaviji.

(Telegraf.rs)

Kompletan intervju u listu "San" možete pročitati ovde:

http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/4100915/Angelina-Jolie-news-Actress-on-tragic-love-story-that-made-her-cry-in-Brads-arms.html

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lopare

    6. februar 2012 | 23:44

    Odlican clanak. Svaka cast!

  • pijanibrod

    2. februar 2012 | 13:21

    Ma nemojte? RT @telegrafrs Čitali smo The Sun, Anđelina Žoli nije rekla ono što joj se stavlja na teret! http://t.co/DH3ANbY1

  • milicin_tviter

    2. februar 2012 | 13:04

    RT @telegrafrs: Čitali smo The Sun, Anđelina Žoli nije rekla ono što joj se stavlja na teret! http://t.co/VwiXvJ4Z

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA