EJDUS: Tatić je bio dobar čovek i sjajan umetnik!

- Tale je bio strastveni epikurejac, uživao je u životu, bio je neprevaziđeni prijatelj i drug, od koga nikada nisam mogao da očekujem da će uraditi nešto loše, nepristojno ili neprikladno, imali smo ogromno poverenje jedan u drugog i bili smo beskrajno vezani - rekao je poznati dramski umetnik

  • 1

Čuveni dramski umetnik Predrag Ejdus rekao je povodom smrti glumca Josifa Tatića, koji je preminuo u Beogradu u 67. godini, da je najmanje očekivao da njegov veliki prijatelj i kolega tako iznenada ode s ovog sveta.

- To je prosto šokantno, moj drug Tale i ja smo praktično proveli ceo život zajedno, odigrali smo mnogo predstava zajedno, samo smo "Šovinističku farsu" odigrali više od 1.800 puta od Ðevđelije do Triglava, prošli smo pola sveta zajedno - izjavio je Tanjugu Ejdus.

Dva glumca zajedno su igrali niz predstava u Jugoslovenskom dramskom i Narodnom pozorištu, bili su osnivači pozorišta "Pod razno", prvog of teatra u Beogradu još 70-ih godina, proveli su zajedno mnogo vremena preplićući profesionalni i privatni život.

- Za Taleta mogu da kažem da je bio izuzetno dobar čovek, sjajan umetnik, beskrajno duhovit i prijatan, čovek koji je uvek iznenađivao i okolinu i partnere svojim lucidnim rešenjima, bio je strastveni epikurejac, uživao u životu, neprevaziđeni prijatelj i drug od koga nikada nisam mogao da očekujem da će uraditi nešto loše, nepristojno ili neprikladno, imali smo ogromno poverenje jedan u drugog i bili smo beskrajno vezani - kazao je Ejdus.

Prema Ejdusovim rečima, iako je ostavio mnogo uloga za sobom u pozorištu, na televiziji, filmu, Josip Tatić je sve iznenadio naprasnom smrću, i porodicu i prijatelje.

- Gotovo da me prevario, osećam žal što nisam uspeo sa njim ni da se oprostim, otišao je briljantan čovek, sjajan roditelj, divan kolega i jedan od najduhovitijih ljudi koje sam poznavao, beskrajno dobar partner i požrtvovan čovek - rekao je Ejdus.

Josip Tatić je počeo da glumi kao dvadesetgodišnjak, za gotovo pola veka od svog glumačkog debija u filmu "Jutro" Puriše Ðorđevića ostvario je 70 filmskih i uloga u televizijskim serijama, ali i one u raznovrsnom dramskom opusu na daskama, pre svega njegovog matičnog Jugoslovenskog dramskog pozorišta (JDP), čiji je član bio od 1968. godine.

Najšira publika posebno ga pamti po ulogama Slobodana Mihajlovića u predstavi "Šovinistička farsa", Taleta surovog iz kultne TV serije "Grlom u jagode" i Jataganca u seriji "Bolji život".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gane

    10. februar 2013 | 13:26

    predrag ejdus legenda koja hoda...gospodin a pre svega veliki umetnik....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA