SFRJ DEBAKL NA EVROSONGU: Srbija, Crna Gora, Hrvatska i Slovenija bez finala (VIDEO)

Grupa "Moje 3" nije se plasirala u finale "Evrosonga", a ista sudbina zadesila je Crnogorce, Hrvate i Slovence, dok će jedina "Srpkinja" u finalu biti Ukrajinka Zlata Ognevič

  • 12

Grupa "Moje 3", srpske predstavnice na ovogodišnje "Evrosongu", nisu uspele da se plasiraju u veliko finale pesme "Evrovizije", koje se ove godine održava u švedskom gradu Malmeu.

U konkurenciji 15 kompozicija, naše devojke sa numerom "Ljubav je svuda" nisu izborile mesto u top 10 zemalja koje su u ovoj polufinalnoj večeri obezbedile priliku da se bore za najbolju pesmu Evrope. Da podsetimo, u veliko finale "Evrosonga" plasirale su se sledeće države: Danska, Rusija, Ukrajina, Moldavija, Litvanija, Estonija, Belorusija, Belgija,Irska i Holandija. Izveštaj sa prve polufinalne večeri "Evrosonga" možete pogledati ovde.

Pogledajte kako su "Moje 3" izvele numeru "Ljubav je svuda"

Da podsetimo, za Saru, Mirnu i Nevenu mogla je da glasa publika iz Velike Britanije, Švedske, Italije, Danske, Hrvatske, Ukrajine, Holandije, Austrije, Slovenije, Estonije, Rusije, Litvanije, Irske, Belorusije, Kipra, Crne Gore, Belgije i Moldavije. Glasovi auditorijuma iz navedenih zemalja sabirali su sa glasovima stručnog žirija, koju je svoju odluku doneo juče nakon finalne probe.

Srbija je tako doživela sudbinu iz 2009. godine, kada je naša zemlja na "Evrosongu" u Rusiji ostala bez finala. Tada je srpski predstavnik na pesmi "Evrovizije" u Moskvi bio Marko Kon sa kompozicijom "Cipela".

I pored neuspeha, reči utehe zvezdama "Prvog glasa Srbije" pružila je Marija Šerifović, koja se oglasila na Tviteru:

Osim Srbije, debakl su ostvarile i ostale zemlje nekadašnje SFRJ, izuzev Makedonije, koja će nastupiti u drugoj polufinalnoj večeri. Iako su imali fantastičan nastup, crnogorski hip-hop sastav "Who See", potpomognut talentovanom pevačicom Ninom Žižić, nije dobio dovoljan broj glasova publike i žirija da se nađe u finalu.

Ista priča važi i za hrvatsku "Klapu s mora", kao i za slovenačku predstavnicu Hanu Manćini.

Pogledajte nastup grupe "Who See" na "Evrosongu"

I pored eliminacije grupe "Moje 3", Srbija će imati jednu predstavnicu u finalu "Evrosonga". U pitanju je Ukrajinka Zlata Ognevič, koja vodi poreklo sa ovih prostora. Ova mlada pevačica pokušaće svojom numerom "Gravity" da donese svojoj zemlji najveće evropsko muzičko takmičenje.

Po kladionicama, Zlata je trenutno je drugi favorit  "Evrovizije". Pogledajte njen polufinalni nastup.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ĆUBA

    15. maj 2013 | 07:20

    Stajling je katastrofa,garderoba za izbegavanje i ukusa..Pesma bez emocija sta reći posle svega biće bolje drugi put a na greškama se uči...

  • son

    15. maj 2013 | 08:11

    Na kraju BIH najpametnija :P

  • iva

    15. maj 2013 | 01:28

    Da ste poslali nekoga koga nas narod u inostranstvu poznaje mozda bi i usle u finale, i ako je pesma katastrofa, a za stajling i nemogu rec da izaberem sramota!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA