"Nadrealisti" predvideli nerede u Švedskoj (VIDEO)

Ko bi rekao da će u Švedskoj, zemlji sa najvišim standardom u Evropi, izbiti nemiri, i to zbog imigranata. Upravo se to dešava poslednjih dana, što su devedesetih godina očigledno predvideli "Nadrealisti"

  • 1

"Nadrealisti" su u svojim skečevima predvideli mnoge događaje, kao što su  rat u SFRJ, podele, svađe, Dejtonski sporazum, kao i rezultat Lige šampiona.

Ko bi rekao da će u Švedskoj, zemlji sa najvišim standardom u Evropi, izbiti nemiri, i to zbog imigranata. Upravo se to dešava poslednjih dana, što su devedesetih godina očigledno predvideli "Nadrealisti".

U navedenom skeču, doktor Nele Karaljić govori o etničkom sukobu u Švedskoj koji je potresaju već  gotovo šest meseci.

Da podsetimo, neredi u ovoj skandinavskoj zemlji izbili su zbog toga što je policija ranije ovog meseca ubila 69-godišnjeg imigranta. Borba između organa reda i imigranata traje već skoro nedelju dana, i to u pretežno siromašnim delovima Stokholma.

U zemlji poznatoj po otvorenosti, toleranciji i uspešnoj socijalnoj državi, neredi su izneli na videlo jaz između dobrostojeće većine i manjine, koju često čine mladi ljudi poreklom imigranti, koji su slabo obrazovani, ne mogu da nađu posao i osećaju da su potisnuti na marginu društva.

Razmere nereda podsećaju na nemire viđene proteklih godina u Londonu i Parizu, ali gotovo niko nije povređen. U najvećem delu Stokholma život se odvija normalno.

(Telegraf.rs/Doznajemo/Press)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA