Ðuzi Stojiljkoviću uručena Statueta "Joakim Vujić"

Glumcu Vlastimiru Ðuzi Stojiljkoviću uručena nagrada za izuzetan doprinos razvoju pozorišne umetnosti Srbije

  • 0

Glumcu Vlastimiru Ðuzi Stojiljkoviću juče je povodom obeležavanja 15. februara, Dana kragujevačkog Teatra i najstarijeg srpskog pozorišta, u Kragujevcu uručena statueta "Joakim Vujić" za izuzetan doprinos razvoju pozorišne umetnosti Srbije.

Dobitnik Statuete zahvalio je Kragujevcu, ali i onima koji su ga predložili za nagradu koju mu je uručio vršilac dužnosti direktora Knjaževsko-srpskog teatra Mirko Babić.

"Za nagrade nikada nije kasno, pogotovu kada čovek oseća da malo klizi", rekao je Stojiljković, i istakao da je za njega statueta "Joakim Vujić" velika nagrada.

Stojiljković je, kako je ranije obrazložio žiri, jedan od prvih predstavnika moderne glume na srpskim scenama, koji svoje umetničko delo bogati već šest decenija originalnim i samosvojnim stilom u brojnim ulgama koje je ostvario na pozorišnim scenama, radiju, telefiziji i filmu, kako u Srbiji, tako i u inostranstvu.

(Tanjug / foto: Politika)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA