LEČIĆ LAGAO: U filmu "Hjuman zu" glumio Srbina koji siluje Albanku!

Branislav Lečić u francuskom filmu "Hjuman zu" tumačio lik srpskog oficira koji siluje, muči i ubija Albanke i kasnije biva osuđen za ratne zločine

  • 5

Glumac Branislav Lečić obmanuo je javnost kada je u emisiji "Utisak nedelje" osudio glumce koji prihvataju uloge Srba negativaca u međunarodnim projektima i tako stvaraju ružnu sliku o Srbima. Kako otkriva Telegraf.rs, upravo je Lečić u francuskom filmu "Hjuman zu" ("Human ZOO") tumačio lik srpskog oficira koji siluje, muči i ubija Albanke, i kasnije biva osuđen za ratne zločine.

Kada smo ga pozvali Branislav Lečić se ogradio od bilo kakvog komentara vezanog za film Anđeline Džoli, jer ga kaže, još nije pogledao. A ostvarenje u kojem je, makar na ekranu, oživeo silovatelja i ubicu Albanke Lečić za Telegraf komentariše:

- U tom momentu procenio sam da film "Hjuman zu" ne vređa ničija nacionalna osećanja. Zašto nije završio u bisokopima, ne znam.

Prema rečima sagovornika Telegrafa ovaj film spada u jedan od najantisrpskijih ostvarenja i Srbe predstavlja u najgorem mogućem svetlu.

-Anđelinin film je zlato za "Hjuman zu", kaže sagovornik Telegrafa, koji je insistirao na anonimnosti, inače odlično upućen u svetsku i domaću kinematografiju, i dodaje: - Prikazan je na Berlinskom festivalu 2009. godine i nikad se više nije davao u bioskopima. Doživeo je totalni fijasko, a pored "zlog" Lečića ("Komandant Stojković") u filmu glavnu ulogu tumači Nikola Đuričko (Srđan). Od Srba se pojavljuju i Vojin Ćetković,  Bane Tomašević, Ivan Jeftović, Rastko Janković, te Elizabeta Đorevska, koju u filmu siluju Lečić i kompanija, navodi izvor Telegrafa.

Branislav Lečić je u "Utisku nedelje" rekao da glumac uvek po scenariju može da prepozna o čemu će se u filmu raditi, da li je antipropagandni film, i da ima mogućnost da odbije ulogu.

U pomenutom filmu, u kome bivši ministar kulture glumi zlog oficira Srbina, Dankinja Rie Rasmunsen napisala je scenario, režirala film i tumačila glavnu žensku ulogu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Wranjanac

    21. februar 2012 | 01:05

    koje veze ima dankinja seljakinja sa srpskom istorijom i dešavanjima da napiše scenario, nije mi jasno..a za ovog što je glumio indijanca neću ni da komentarišem gosim Bivši..govno srpsko

  • Spajdermen

    21. februar 2012 | 12:07

    Nemam reci za ovog gada sto po svetu blati nas narod!! A vi dosta ste nas trovali kakvi su to antisrpski filmovi i ko to mrzi srbe u svetu i zasto???????? I kakav je to "anonimni" sagovornik koji ne sme da se predstavi javnosti i prica o nekakvoj mrznji prema SRBIMA u svetu ako nije kukavica????? Ima Srba postenih i casnih ljudi i to mnogo puta vise nego takvih gadova kao bivsi i njima slicni koji blate nas narod u svetu i nama pricaju kako nas svi mrze i to znaju u svetu. Pa ni mi ne mrzimo Irance ili Avganistance????? Zato postujte profesionalnu etiku i prestanite nas trovati ako ste ozbiljna novina!!!!!

  • Kent

    20. februar 2012 | 21:22

    To je nečiji stav o filmu, a taj neko je želeo da ostane anoniman. Šta se tu sa čim kosi? Da niste slučajno novinar/ka?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA