DOJADILO IM: Hrvati ne idu na Evrosong!

Zbog stalnih neuspeha, loših pesama i finansijske krize, HRT je odlučio da se naredne godine ne takmiči u Danskoj

  • 3

Bez obzira što je do "Pesme Evrovizije", u Kopenhagenu, ostalo još osam meseci, počeli su otkazi, a prvi su nogu povukli Hrvati, koji su danas odlučili da zbog loših plasmana i finansijske situacije odustanu od učešća na "Evrosongu", koji se u maju 2014. održava u Danskoj!

Izgleda da Hrvati baš žele da se odmore od ovog takmičenja, budući da se u saopštenju HRT-a, između ostalog navodi da će naknadno biti donesena odluka da li će biti direktno prenošeno finale "Evrovizije".

- Kao javni servis, HRT naročito vodi računa o tome da se sredstva od pretplate troše na što delotvorniji način. HRT ima u vidu tešku ekonomsku situaciju i vodi računa i o kritikama javnosti o finansijskoj opravdanosti nastupa. Imajući u vidu kako ova odluka kod dela naših gledalaca možda neće naići na odobravanje, HRT je i u svetlu slabijih plasmana hrvatskih predstavnika na "Evrosongu" poslednjih godina ipak odlučio da uzme pauzu od nastupa. Hrvatskoj radio-televiziji kao organizatoru takmičenja za izbor hrvatskog predstavnika na "Evroviziji" u interesu je da se odabere pesma i izvođač koji će zauzeti što viši plasman, pa će do odluke o eventualnom povratku na "Evrosong" svoje kreativne potencijale usmeriti u tom pravcu - stoji u saopštenju HRT-a.

Da podsetimo, ove godine Hrvatsku je predstavljala "Klapa s mora", koja nije uspela da se plasira u finale.

(Telegraf.rs/Index.hr)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    19. septembar 2013 | 14:06

    Idu samo tamo,gde mogu da pobede Srbiju :)

  • to sam ja

    19. septembar 2013 | 17:05

    Haha da da da nema eurosonga za vas niko nebi ni znao samo ste u tome dobri zato pssssttt

  • Dejan KM

    20. septembar 2013 | 05:36

    @Mia, dušo, gde si..?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA