VAYA CON DIOS: Legendarni sastav se oprostio od srpske publike! (FOTO)

Pred oko 12.000 fanova, u punoj "Kombank Areni", belgijski bend Vaya Con Dios zauvek se oprostio od scene zdušno pevajući s publikom hitove koji su obeležili osamdesete i devedesete godine prošlog veka

  • 2

Nakon trogodišnje pauze, čuvena belgijska grupa "Vaya Con Dios" oduševila je 12.000 fanova u "Kombank Areni", pre svega savršenim izvođenjem svakog takta, a onda i prisnom komunikacijom sa publikom. 

- Šteta što je ovo ujedno i njihovo opraštanje od scene - čulo se u nekoliko navrata iza nas dok smo čekali bend da izađe na scenu.

Pevačica Dani Klajn i ostatak grupe pojavili su se na sceni prepune "Arene" oko 21.30 časova.

- Dobro veče, Srbijo! Prošlo je izvesno vreme kako se nismo videli. Lepo izgledate. Niste se promenili - bila je kratka Dani, koja je ispraćena najjačim aplauzom, pre nego što je bend na opšte oduševljenje prisutnih počeo svirku.

No, pravi "haos" priznajemo, izazvala je ipak treća stvar na repertoaru Belgijanaca − čuvena balada "Johnny", koju je publika zdušno pevala od početka do kraja.

U otmenom scenskom ambijentu, usledili su raskošni ritmovi džeza, popa, soula i ciganske muzike.

Nakon pevačicinog đuskanja uz zvuke violine (koje je izazvalo ovacije), usledila je numera "Heading for a Fall", a potom i duet sa ženom čarobnog glasa Špankinjom Marijanom Veloso.

Ovaj duet bio je uvod u antologijsku baladu "What's A Woman", koju je Dani izvela sedeći, okružena pratećim vokalima, kojima se u međuvremenu pridružila i Marijana.

Atmosfera u publici, primećujemo, više nego adekvatna: Obavezno njihanje kukovima i paljenje mobilnih, umesto upaljača...

A, onda kreće složno tapšanje publike od prvog do poslednjeg takta uz hitove "Don't Cry For Louie" i "Just A Friend Of Mine".

- Ako želite zapevajte sa nama - ohrabruje Dani publiku i podiže atmosferu, koju dodatno svojim majstorskim solažama zagreva kontrabasista Salvatore de la Roka, najavljujući tako čuvenu "Puerto Rico".

Hit iz 90- ih "Night Owls" najavljuje ulazak koncerta u "džez fazu". A, šta je bolje definiše od numera "Don't break my Heart" i "Lay Your Hands"... Sledi prava poslastica i svojevrsno iznenađenje "Đelem, đelem" i to na francuskom!

Svi cupkaju, igraju i pevaju uz zvuke benda "Vaya Con Dios", koji savršenim izvođenjem svakog tona dokazuju da su majstori muzike za sva vremena!

Nakon prave navijačke atmosfere koju je publika priredila u "Areni" (udaranjem o sedišta), bend izlazi na bis. Taktovima numere "I Don't Want To Know", Dani najavljuje povratak na scenu. Posle "Still A Man", u nameri da razbije uspavanu atmosferu, pevačica se obraća publici:

- Imam osećaj da ste previše tihi. Ne sećam se da ste bili takvi. Verovatno godine... Da li ste za pevanje, igranje i vikanje? - uzviknula je Dani nekoliko sekundi pre nego što se začula čuvena "Nah Neh Nah".

Iako je svima bilo jasno da je to najava kraja, atmosfera je dovedena do usijanja, a u trenutku nam se učinilo kao da žurka tek treba da počne.

- Hvala vam puno - rekla je Dani pre nego što se bend poklonio i, kako su ranije najavili zauvek oprostio od scene.

Pre sjajnih Belgijanaca, auditorijum je u "Areni" zagrejao beogradski "Duo Moderato". Sjajni dvojac koji čine čelistkinja Mila Vrbanić i gitarista Milan Ignjatović svirali su svoje numere zasnovane na obradama i stilizaciji etno muzike sa šireg prostora Balkana. Za svoj nastup "Duo moderato" nagrađen je gromoglasnim aplauzom.

(K.V./V.Đ.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA