FIJASKO: Premijeru Anđelininog filma u Bg gledalo - 12 ljudi! (VIDEO)

Rezignirano filmskom radnjom, troje gledalaca na pola projekcije ustalo i uz tiho negodovanje napustilo filmsku salu

  • 26

Za razliku od glamurozne sarajevske i zagrebačke, današnjoj beogradskoj premijeri filma u ''U zemlji krvi i meda'' Anđeline Džoli prisustvovalo je samo 12 ljubitelja filmske umetnosti.

Na prvo prikazivanje kontroverznog filma u Srbiji je stiglo i desetak novinara i fotoreportera, koji su, osim sablasno prazne bioskopske sale, imali prilike da zabeleže reakcije onih koji su, uprkos lošeg imidža koji je film već stekao u domaćoj javnosti, ipak došli da ga pogledaju.

Od dvanaest gledalaca koji su kupili karte, njih troje je napustilo salu na pola projekcije, rezignirani radnjom filma, bolje rečeno količinom nasilja. Uz negodovanje i psovke u bradu napustili su bioskopsku salu.

Tokom trajanja filma "U zemlji krvi i meda" u avetinjski praznoj sali mogli su se čuti samo povremeni glasovi negodovanja, a pojedini su okretali glavu kako bi izbegli gledanje scena ubijanja i silovanja.

Ono što je upalo u oči svima jesu trapavo nasnimljeni dijalozi između glavnih glumaca. Tačnije, tokom nekih scena bilo je evidentno da Ajla i Danijel (dva glavna lika) razgovaraju na engleskom, dok se iz zvučnika čuo srpski jezik!

Opšti utisak je da prosečan gledalac treba da ima dobre ''džigere i ganglije'' da bi hladnokrvno mogao da pogleda film u kojem tokom čitavih 127 minuta dominiraju scene nasilja, te silovanja Bošnjakinja od strane Srba u ratnoj Bosni i Hercegovini.

Komentari "preživelih" gledalaca uglavnom su bili negativni, uz opaske da je film ''mučan'', surov i jednostran, te kako u životu nisu videli film sa više scena ubijanja.

Pogledajte šta su rekli za Telegraf.rs:

(Tekst: Mladen Mitrić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Вук

    24. februar 2012 | 15:31

    moj otac je bio u Bosni i ratovao, i kaze da je ovaj film banalna glupost, jeste da je bilo pokolja ali ne srpskih vojnika vec desnicarskih organizacija na celu sa seseljem. i veliki doprinos cak 98 % pokolja su nacinili hrvati..

  • maarriijaa

    24. februar 2012 | 17:10

    http://t.co/NPhrYVBJ ne zna Andja s' kim se u kolo uhvatila ;-)

  • kiklop

    24. februar 2012 | 09:34

    za Solei, nikakvu srz nije pogodio taj filmski pamflet, tu se radi o neistini, lazi i mrznji prema Srbima. To bi i idiot shvatio, ali ti nisi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA