EKSKLUZIVNO: Sve o novom albumu Zdravka Čolića (FOTO)

Novo muzičko izdanje legendarnog pevača pod nazivom "Vatra i barut", koje ima 12 pesama, trebalo bi da se pojavi u drugoj polovini novembra

  • 7

Legendarni Zdravko Čolić uskoro će izdati svoj četrnaesti po redu studijski album koji nosi naziv "Vatra i barut". Novo ostvarenje balkanske muzičke zvezde sadrži 12 novih pesama za koje su većinu tekstova pisali Momčilo Bajagić Bajaga i Marina Tucaković uz učešće samog Čole.

Takođe, kao saradnici prvi put se pojavljuju autori iz Zagreba i Sarajeva. Produkciju i aranžmane radio je provereni Zdravkov saradnički tandem Voja Aralica i Nikša Bratuš.

Slavni pevač se kao i na prethodnim albumima i ovoga puta prihvatio gitare i pera i od dvanaest komponovao devet pesama: "Esma", "Vatra i barut", "Sarajevo", "Ljubiti", "Opušteno skroz", "Šok-šok", "Ne govori mi da me više ne voliš", "Slavljenička", "Rio" i ostale. Novi saradnici na ovom albumu su kantautori iz Zagreba Antonija Šola - "Što ti dadoh" i Bruno Kovačić - "Samo pričaj" i iz Sarajeva Maya Sar sa pesmom "Zar se nismo shvatili".

CD "Vatra i barut" očekuje se da će biti u prodaji u drugoj polovini novembra budući da se Čolić ovih dana vratio iz Londona gde je sa Nikšom Bratošem završio postprodukciju albuma u čuvenom "Air" studiju u kome je slavni Džordž Martin napravio najvažnije ploče "Bitlsa".

Zdravko Čolić nas je već navikao da na svojim albumima ima i specijalne goste poput Gorana Bregovića kao na prošloj ploči. Kuriozitet ovog albuma je, na obostrano zadovoljstvo, gostovanje Vlatka Stefanovskog, koji je svojim gitarskim bravurama obojio naslovnu "Vatra i barut" i numeru sarajevske autorke raskošnog talenta Maye Sar "Zar se nismo shvatili".

U okviru svoje evropske turneje Zdravko Čolic će narednih dana nastupiti u Štutgartu (2. novembra), Cirihu (16. novembra), Minhenu (23. novembra) i u Beču (7. decembra).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Music Man

    31. oktobar 2013 | 13:02

    Na osnovu pojedinih naslova pesama, očekujem još jedno podsmevanje muzičkoj pop kulturi. Marina Tucaković i ekipa kao da zajebavaju Čolu sa svojim tekstovima i muzikom. Napraviste od njega čist biznis. Jebale vas pare i šlihtanje glupoj masi! Upropastili ste sve moguće! Čoli ne leži da snimi pornić, ali ste mu zato uvalili muziku na takvom nivou. Skrnavitelji kulture .i.

  • V-Music

    31. oktobar 2013 | 18:14

    Biće ovo odličan album, čim su u njegovom stvaranju učestvovali Bajaga i Vlatko, kao i sam Čola. O producentskom tandemu i da ne govorim. Ua h8teri!

  • Atila Cerna Bic Bozji

    31. oktobar 2013 | 21:02

    najbolji su mu oni stari hitovi..Sve najbolje!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA