13

X FACTOR: Mladen, Maja, Daniel, bendovi "Doktori" i "4U", Fifi i Marinela finalisti!

Večeras je odlučeno koji su pevači iz Kristinine i Željkove grupe prošli u narednu rundu popularnog muzičkog takmičenja

Daniel Kajmakoski, Maja Novaković i Fifi Janevski
Printskrin: TV Pink

U drugoj epizodi uzbudljive faze takmičenja “X Factor” koji nosi naziv “kuće sudija” Željko Joksimović i Kristina Kovač imali su težak zadatak da kao mentori izaberu po tri najbolja kandidata iz svojih grupa, koje ćemo potom gledati u lajv nastupima od januara 2014-te godine.

Na kraju, odlučeno je da su se  iz Željkove grupe “Straiji od 27″ u narednu rundu plasirali Mladen Lukić, Maja Novaković i Daniel Kajmakoski. S duge strane, iz Kristinine grupe “Bendovi” u dalje takmičenje plasirali su se: ženski bend “4U”, muški bend “Doktori”, Fifi I Marinela, odnosno duet pod nazivom “H2O”.

Kako pravila u ovoj fazi takmičenja nalažu, sudije “X Factora” imale su u ovoj emisiji pomoć svojih gostiju: Željkov gost bio  je Tonija Cetinskog, dok je Kristinina podrška bila Leontina Vukomanović.

Kristina Kovač, Leontina Vukomanović, X Factor

Foto: Luka Pilipović

Na početku nove epizode videli smo kako su se takmičari Željkove grupe “Stariji od 27″ provodili na putu za crnogorsko primorje. U ovoj grupi našli su se: Mladen Lukić, Slavko Kalezić, Bojana Račić, Daniel Kajmakoski, Maid Hećimović, Maja Novaković. Takmičari su bili uzbuđeni, ali i počastvovani što su se našli u top 24, dok je njihov mentor bio svestan teške odluke koja ga čeka.

– Rekao bih da je “X Factor” jedna kompresovana forma gde pored pevanja i muzičkog talenta, mi tražimo još nešto u čoveku što ga pravi zvezdom – to je taj takozvani X faktor koji niko ne može rečima da opiše. Drago mi je što sam mentor baš ovoj grupi. Bili su odlični u toku proba, ponosan sam na njih!– izjavio je Željko.

Foto: Minacord Production

Foto: Minacord Production

Kristina Kovač je, takođe, bila uzbuđena kada je došao dan odluke. U njenoj grupi “Bendovi” našli su se: dueti: Marinela i Fifi, Ivan i Kiko Radenov, Luka i Jana, hip hop dvojac Mouse Miles, Roma Sijam, potom ženski bend: Teodora Sparavalo, Katarina Manojlović, Vanja Mišić, Lana Šojić i muški bend: Armin Malikić, Predrag Antić, Marko Balabanović, Uroš Turkulov, Nikola Stanojević. Grupa “Bendovi” su vredno radili proteklih nedelja, a Kristina im je već na početku rekla:

– Hvala vam što ste tu, drago mi je da vas vidim I da znate ovo će biti jedna od najtežih odluka u mojoj karijeri! Vi ste mnogo jača grupa nego što sam se u početku mislila, vi ste moj razlog za ponos i diku – rekla je Kovačeva.

Foto: Luka Pilipović

Foto: Luka Pilipović

Prvo su se Kristini i Leontini predstavili Jana Vuković i Luka Gromlić i to sa numerom “Perfect ten” grupe “The Beautiful South”. Nakon njihovog nastupa Leontina je rekla Kristini sledeće:

– Meni sve vreme igra osmeh! Ovo mi je skoz pozitivno, nedostaje nam takav duet na sceni… – rekla je Leontina Vukomanović njihovom mentoru, ali Kristina je priznala da nije sigurna u vezi njih, da ima dilemu, jer se plaši našeg tržišta u njihovom slučaju.

Na sasvim drugoj lokaciji, prva u Željkovoj grupi nastupila je Maja Novaković, koja je oduševila Tonija Cetinskog.

Idem da se bacim u more! Imaš jako lepu boju glasa, vidi se da uživaš dok pevaš, svaku notu si proživela i ja ti totalno verujem! Ja sam tako ponosan što sam upoznao stablo, a sad sam još ponosniji što sam upoznao jabuku! Jabuka nije daleko pala od stabla! Prekrasno! – reko je iskreno Toni Luisovoj ćerki. Željko je takođe bio oduševljen Majinim pevanjem.

Foto: X Factor Promo

Foto: X Factor Promo

Sledeći u Kristininoj grupi bili su braća Radenov – Ivan i Kiko, a oni su njoj i Leontini otpevali Džibonijev hit “Činim pravu stvar”.

– Vidi se da ovde fali iskustvo – rekla je Leontina Kristini. Kovačeva je rekla da nije sigurna da braća poseduju taj X faktor koji je neophodan.

Svoje pevačko umeće Željku i Toniju pokazao je i Slavko Kalezić, koji je otpevao pesmu Olivera Mandića “Ljuljaj me nežno”.

Toni je bio zadovoljan njegovim pevanjem, ali i Željko.

Željko Joksimović, Toni Cetinski, X Factor

Foto: Minacord Production

Naredne kod Kristine bile su Teodora Sparavalo, Katarina Manojlović, Vanja Mišić i Lana Šojić (koje čine ženski sastav pod nazivom “4U”). Devojke su izvele hit Bebi Dol “Kad sreća odlazi”.

Kristina i Leontina rekle su da su se devojke lepo snašle u ovom zadatku, a Kovačeva je priznala da će biti teško prilikom donošenje odluka.

Trombonista Mladen Lukić je bio naredni takmičar iz Željkove grupe koji je nastupio a on se odlučio za Luisov hit “Ne kudi me, ne ruži me majko”.

– Imaš bradu kao Sulejman, a glas ti je veličanstven – oduševljen je Toni. Mladenovo pevanje je komplimentima nagradio i Željko.

Foto: X Factor Promo

Foto: X Factor Promo

Grupa “Roma Sijam” oduševili su ponovo a Kristini i Leontini su odrepovali hit Ališe Kiz “New York”. Poznate pevačice zaključile su da su oni odlično obavili posao.

Maid Hećimović je pevao sledeći u Željkovoj grupi a mladić iz Orašja odlučio se za pesmu benda “Bijelo Dugme” “Loše vino”.

– Ovo što si uradio je fenomenalno. Tebi ne treba mikrofon, ti imaš mikrofon u tvom glasu – rekao je Maidu Željko. Toni je isto pohvalio njegovo pevačko umeće.

Posle Maida, zapevala je i Bojana Račić koja je izvela numeru “Uninvited” Alanis Moriset.

– Bila si dobar, samo je malo problema bilo na početku… Bila si bolja nego na audiciji – rekao je iskreno Željko Bojani.

Pevački bend “Doktori” koji čine Armin Malikić, Predrag Antić, Marko Balabanović, Uroš Turkulov pevali su sledeći kod Kristine i Leontine. Oni su izveli pesmu “She Will Be Loved” od grupe “Maroon 5″.

Foto: Promo X Factor

Foto: Promo X Factor

Sjajan nastup kod Kristine i Leontine imao je duet Fifi-Marinela Đogani, a njih dve su izvele numeru “I Was Here” američke pevačice Bijonse Nouls.

– Njihove energije se super slažu – bila je jasna Kristina.

Daniel Kajmakoski je još jednom pokazao da je jedan od favorita da pobedi u “X Factoru”. Supertalentovani Makedonac je otpevao hit Bruna Marsa “When I Was Your Man” a Željko i Toni su mogli samo da uživaju:

– Bio si fantastičan – kratko je rekao Joksimović Kajmakoskom i naveo Toniju da on ima svetski X faktor.

Foto: X Factor Promo

Foto: X Factor Promo

Daniel je bio poslednji takmičar koji nastupio u ovoj emisiji “X Factora”, a na red su došle i odluke žirija.

Odlučeno je da dalje prođu Mladen Lukić, Maja Novaković, DanielKajmakoski. Iz Kristinine grupe “Bendovi”, ženski bend “4U”, muški bend “Doktori”, Fifi I Marinela tj. duet pod nazivom “H2O”.

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Kristina Kovač, Leontina Vukomanović, Toni Cetinski, X Factor, Željko Joksimović
Popularni komentari
 • A
  Archy

  Bravo za Danijela, koji je od pocetka moj favorit. Naravno, sve pohvale i za ostale ucesnike, koji idu dalje.

 • S
  Sanja

  Željko odličan.Mladen,Maja i Danijel the best.I Eminini momci.

 • J
  Jasmina

  Daniel je najbolji kao kompletna licnost.. i glas i ponasanje na sceni i nacin izvodjenja, simpatican lik, drzi te zainteresovanim dok peva…Mladen je pokazao da prelepo peva ali imam osecaj kao da nesto tu fali… bas taj x faktor…

foto dana

video dana