X FACTOR: Mladen, Maja, Daniel, bendovi "Doktori" i "4U", Fifi i Marinela finalisti!

Večeras je odlučeno koji su pevači iz Kristinine i Željkove grupe prošli u narednu rundu popularnog muzičkog takmičenja

  • 13

U drugoj epizodi uzbudljive faze takmičenja "X Factor" koji nosi naziv "kuće sudija" Željko Joksimović i Kristina Kovač imali su težak zadatak da kao mentori izaberu po tri najbolja kandidata iz svojih grupa, koje ćemo potom gledati u lajv nastupima od januara 2014-te godine.

Na kraju, odlučeno je da su se  iz Željkove grupe "Straiji od 27" u narednu rundu plasirali Mladen Lukić, Maja Novaković i Daniel Kajmakoski. S duge strane, iz Kristinine grupe "Bendovi" u dalje takmičenje plasirali su se: ženski bend "4U", muški bend "Doktori", Fifi I Marinela, odnosno duet pod nazivom "H2O".

Kako pravila u ovoj fazi takmičenja nalažu, sudije "X Factora" imale su u ovoj emisiji pomoć svojih gostiju: Željkov gost bio  je Tonija Cetinskog, dok je Kristinina podrška bila Leontina Vukomanović.

Na početku nove epizode videli smo kako su se takmičari Željkove grupe "Stariji od 27" provodili na putu za crnogorsko primorje. U ovoj grupi našli su se: Mladen Lukić, Slavko Kalezić, Bojana Račić, Daniel Kajmakoski, Maid Hećimović, Maja Novaković. Takmičari su bili uzbuđeni, ali i počastvovani što su se našli u top 24, dok je njihov mentor bio svestan teške odluke koja ga čeka.

- Rekao bih da je "X Factor" jedna kompresovana forma gde pored pevanja i muzičkog talenta, mi tražimo još nešto u čoveku što ga pravi zvezdom – to je taj takozvani X faktor koji niko ne može rečima da opiše. Drago mi je što sam mentor baš ovoj grupi. Bili su odlični u toku proba, ponosan sam na njih!– izjavio je Željko.

Kristina Kovač je, takođe, bila uzbuđena kada je došao dan odluke. U njenoj grupi "Bendovi" našli su se: dueti: Marinela i Fifi, Ivan i Kiko Radenov, Luka i Jana, hip hop dvojac Mouse Miles, Roma Sijam, potom ženski bend: Teodora Sparavalo, Katarina Manojlović, Vanja Mišić, Lana Šojić i muški bend: Armin Malikić, Predrag Antić, Marko Balabanović, Uroš Turkulov, Nikola Stanojević. Grupa "Bendovi" su vredno radili proteklih nedelja, a Kristina im je već na početku rekla:

- Hvala vam što ste tu, drago mi je da vas vidim I da znate ovo će biti jedna od najtežih odluka u mojoj karijeri! Vi ste mnogo jača grupa nego što sam se u početku mislila, vi ste moj razlog za ponos i diku - rekla je Kovačeva.

Prvo su se Kristini i Leontini predstavili Jana Vuković i Luka Gromlić i to sa numerom "Perfect ten" grupe "The Beautiful South". Nakon njihovog nastupa Leontina je rekla Kristini sledeće:

- Meni sve vreme igra osmeh! Ovo mi je skoz pozitivno, nedostaje nam takav duet na sceni... - rekla je Leontina Vukomanović njihovom mentoru, ali Kristina je priznala da nije sigurna u vezi njih, da ima dilemu, jer se plaši našeg tržišta u njihovom slučaju.

Na sasvim drugoj lokaciji, prva u Željkovoj grupi nastupila je Maja Novaković, koja je oduševila Tonija Cetinskog.

- Idem da se bacim u more! Imaš jako lepu boju glasa, vidi se da uživaš dok pevaš, svaku notu si proživela i ja ti totalno verujem! Ja sam tako ponosan što sam upoznao stablo, a sad sam još ponosniji što sam upoznao jabuku! Jabuka nije daleko pala od stabla! Prekrasno! - reko je iskreno Toni Luisovoj ćerki. Željko je takođe bio oduševljen Majinim pevanjem.

Sledeći u Kristininoj grupi bili su braća Radenov - Ivan i Kiko, a oni su njoj i Leontini otpevali Džibonijev hit "Činim pravu stvar".

- Vidi se da ovde fali iskustvo - rekla je Leontina Kristini. Kovačeva je rekla da nije sigurna da braća poseduju taj X faktor koji je neophodan.

Svoje pevačko umeće Željku i Toniju pokazao je i Slavko Kalezić, koji je otpevao pesmu Olivera Mandića "Ljuljaj me nežno".

Toni je bio zadovoljan njegovim pevanjem, ali i Željko.

Naredne kod Kristine bile su Teodora Sparavalo, Katarina Manojlović, Vanja Mišić i Lana Šojić (koje čine ženski sastav pod nazivom "4U"). Devojke su izvele hit Bebi Dol "Kad sreća odlazi".

Kristina i Leontina rekle su da su se devojke lepo snašle u ovom zadatku, a Kovačeva je priznala da će biti teško prilikom donošenje odluka.

Trombonista Mladen Lukić je bio naredni takmičar iz Željkove grupe koji je nastupio a on se odlučio za Luisov hit "Ne kudi me, ne ruži me majko".

- Imaš bradu kao Sulejman, a glas ti je veličanstven - oduševljen je Toni. Mladenovo pevanje je komplimentima nagradio i Željko.

Grupa "Roma Sijam" oduševili su ponovo a Kristini i Leontini su odrepovali hit Ališe Kiz "New York". Poznate pevačice zaključile su da su oni odlično obavili posao.

Maid Hećimović je pevao sledeći u Željkovoj grupi a mladić iz Orašja odlučio se za pesmu benda "Bijelo Dugme" "Loše vino".

- Ovo što si uradio je fenomenalno. Tebi ne treba mikrofon, ti imaš mikrofon u tvom glasu - rekao je Maidu Željko. Toni je isto pohvalio njegovo pevačko umeće.

Posle Maida, zapevala je i Bojana Račić koja je izvela numeru "Uninvited" Alanis Moriset.

- Bila si dobar, samo je malo problema bilo na početku... Bila si bolja nego na audiciji - rekao je iskreno Željko Bojani.

Pevački bend "Doktori" koji čine Armin Malikić, Predrag Antić, Marko Balabanović, Uroš Turkulov pevali su sledeći kod Kristine i Leontine. Oni su izveli pesmu "She Will Be Loved" od grupe "Maroon 5".

Sjajan nastup kod Kristine i Leontine imao je duet Fifi-Marinela Đogani, a njih dve su izvele numeru "I Was Here" američke pevačice Bijonse Nouls.

- Njihove energije se super slažu - bila je jasna Kristina.

Daniel Kajmakoski je još jednom pokazao da je jedan od favorita da pobedi u "X Factoru". Supertalentovani Makedonac je otpevao hit Bruna Marsa "When I Was Your Man" a Željko i Toni su mogli samo da uživaju:

- Bio si fantastičan - kratko je rekao Joksimović Kajmakoskom i naveo Toniju da on ima svetski X faktor.

Daniel je bio poslednji takmičar koji nastupio u ovoj emisiji "X Factora", a na red su došle i odluke žirija.

Odlučeno je da dalje prođu Mladen Lukić, Maja Novaković, DanielKajmakoski. Iz Kristinine grupe "Bendovi", ženski bend "4U", muški bend "Doktori", Fifi I Marinela tj. duet pod nazivom "H2O".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Archy

    25. decembar 2013 | 00:46

    Bravo za Danijela, koji je od pocetka moj favorit. Naravno, sve pohvale i za ostale ucesnike, koji idu dalje.

  • Sanja

    24. decembar 2013 | 23:51

    Željko odličan.Mladen,Maja i Danijel the best.I Eminini momci.

  • Roki

    24. decembar 2013 | 23:46

    Stidi se Zeljko da ti Toni odredjuje ko ce proci.Mislio sam da u sukobu sa Kristinom ti drzis pravu stranu kad ono corak.Maid je morao proci jer je ubedljivo najbolji pevac iz tvoje grupe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA