URNEBESNO: Pročitajte nove bisere Ave Karabatić!

Hrvatska starleta je detaljno objasnila zašto je Julije Cezar pravi muškarac za nju, i kako je carski rez dobio svoj naziv

  • 3

Taman smo pomislili da se Ava Karabatić povukla iz javnosti, ali ona nas je ponovo častila nizom provala, pa je tako izjavila da je njen idealni muškarac Julije Cezar, kao i da je po njemu carski rez dobio ime!

U intervjuu za hrvtasku televiziju RTL, starleta je briljirala, i na pitanje ko je njen muškarac iz snova je odgovorila - Julije Cezar.

Setim se kakav je on bio vojskovođa , šteta što takvih muškaraca nema danas. On je, i od toga je naziv, rođen na carski rez. Tako da je carski rez već tada postojao, znači, pre nove ere - ispričala je Karabatićeva i dodala da bi i rimski imperator ipak morao da se potrudi da je osvoji.

- Romantični trenutak bi bio da mi pokloni žutu ružu boje agruma, jer to nije nešto baš jednostavno. Izgleda kao da je žuta ruža, ali to je boja agruma - objasnila je Ava a OVDE možete pročitati desetine njenih legendarnih izjava koje se i dalje prepričavaju.

(Telegraf.rs/RTL.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • anja

    11. februar 2014 | 15:47

    Jeste da ona lupeta konstantno, ali je ovog puta u pravu kada je rekla da carski rez nosi naziv po Cezaru, to jedna od verzija kako je nastao naziv. Tako da pre nego sto krenete nekog da ismevate prvo se sami malo informisite! ;)

  • jana

    11. februar 2014 | 15:34

    Da je glupa glupa je ali dobro nije pogrešila, smao je pročitala jednu pretpostavku kako je carski rez dobio naziv. To je prva verzija postojanja tog naziva. Pročitajte i sami članak o tome. ODAKLE POTIČE NAZIV "Pojam carski rez nije nastao zbog komfora, kako se obično misli. O poreklu naziva postoji čitava legenda. Po jednoj od njih na ovaj način rođen je rimski imperator Cezar, i od toga potiče ime sectio caesarea. Po drugoj verziji, carski rez je dobio ime po nemačkom mesaru Kajzeru, koji je svojoj ženi pomogao da se na ovaj način porodi, jer više dana nije uspevala to da učini vaginalnim putem. Rez koji je on napravio nazvan je Kajzerov rez (Kaiserschnit), što u prevodu znači carski rez. Medicinari, radije, ovaj naziv izvode od latinskih reči ab utero caeso, što prevedeno znači „iz presečene materice“. Prema raspoloživim podacima prvi uspešan carski rez izveo je 1500. godine izvesni Jakob Nufer, mada prvi pisani dokument datira još iz 715. godine p. n. e. Međutim, smrtnost majki od carskog reza u 17. i 18. veku bila je 90 odsto. Tek sa pronalaskom antibiotika i otkrićem krvnih grupa, smrtnost je u značajnoj meri smanjena."

  • milorad

    11. februar 2014 | 16:38

    ja mili boze xoce reci ista pametno.to se vidjelo u rilijati budalestinama i kakva je osoba i ku...ca. njoj neka je samo musko ili starac ili jarac nema veze. ja misli da se ona ponasi sa tim ,a i njena porodica.ali vazno je da si poznata i da si zvijezda.zemljo otvori se .fuj..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA