NADREALISTI PREDVIĐAJU: Marko Kraljević sledeći u Hagu (VIDEO)

"Hag je postao jedna respekta vredna institucija.Oni nama izvoze svoje budalaštine, a mi im svedočimo u slučaju nekih sumnjivih Srba u prošlosti", rekao je Nele Karajlić, tvorac "Nadrealne televizije"

  • 7

Haški tribunal je pre nekoliko dana utvrdio da je vladika Petar Petrović Njegoš u svom delu "Gorski vijenac" veličao zločine nad muslimanima. Da podsetimo, šou "Nadrealna televizija" je skoro godinu i po dana u svojoj prvoj epizodi prikazala kako je zbog zločina nad Turcima privreden čuveni Marko Kraljević pri čemu mu se sudilo u Hagu.

Budući da analogija između ova dva istorijska junaka slična u ovom pogledu, i da su "nadrealisti" majstori u predviđanju budućih događaja, ne bi čudilo da Marko Kraljević bude bio predmet nekog razmatranja u Haškom tribunalu, kao što je i prikazano u popularnoj emisiji.

Pogledajte hapšenje i suđenje Marku Kraljeviću u "Nadrealnoj televiziji"

Nele Karajlić, tvorac "Nadrealne televizije", istakao je za "Naše novine" da je doživeo da haška stvarnost bude komičnija od njegove fikcije.

- Ja sam predvideo da će Marko Kraljević završiti u Hagu ali za mene je Njegoš iznenađenje. Mislio sam da ga u Hagu smatraju Crnogorcem, pa bi samim tim bio amnestiran od krivičnog gonjenja, kako zbog pravovremenog priznanja Kosova, tako i zbog kooperacije sa evroatlantskim savezima. Međutim, Hag ga drži Srbinom, što mu u ovom momentu predstavlja dodatno opterećenje. Ne znam kako će na to reagovati zvanična Podgorica, jer po Tribunalu ili je Njegoš bio Srbin ili među Crnogorcima ima genocidnih elemenata, trećeg nema - rekao je Karaljić za ovaj list.

On je dodao da je njemu kao umetniku najvažnije da  se Hag definitivno upisao među nadrealiste.

- Hag je postao jedna respekta vredna institucija. Mislim da je vreme da se između "Nadrealne televizije" i haškog nadrealnog tribunala razvijaju čvršći bileteralni odnosi. Oni nama izvoze svoje budalaštine, a mi im svedočimo u slučaju nekih sumnjivih Srba u prošlosti. Uveren da bi se tužilaštvo obradovalao ukoliko bismo im izručili Kosovku Devojku, ženu za koju se zna da je u učestvovala u zajedničkom zločinačkom poduhvatu etničkog čišćenja Kosova. Postoje slike iz tog vremena! Blizu tribunala je i Nemanja Vidić, koji je sa dva pogibeljna starta na Didijea Drogbu pokazao svoje genocidno lice - istakao je Nele.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA