≫ 

Najveće zvezde imaju i najskromnije zahteve: Zavirite u bekstejdž EXIT festivala

EXIT festival već prvog dana dovodi najpopularniju rep grupu današnjice Migos

  • 0

Sledeće nedelje na Petrovaradinskoj tvrđavi će od 12. do 15. jula nastupiti najznačajnije globalne muzičke zvezde kojima su organizatori festivala ispunili niz zanimljivih i nesvakidašnjih uslova, ali i onih krajnje skromnih - od strane najvećih zvezda!

Egzit počinje za 10 dana, a tržište nekretnina se usijalo: Smeštaj košta od 10 do 1.500 evra, a sve je skoro već otišlo

Dok su prošle godine neke zvezde tražile da im se urami fotografija njihovog psa i da odigiraju domaći loto tiket, ove godine u bekstejdžu biće i školjke potopljene u soli, ali i ćevapi za poneti na Ibicu, kao i sušene goji bobice sa Tibeta, kao i gumene bombone! A rege princ

Foto: Promo

samo bi da poseti spomenik svom ocu - legendarnom Bobu Marliju!

EXIT festival već prvog dana dovodi najpopularniju rep grupu današnjice Migos! Oni u Beograd dolaze dan pre njihovog nastupa, da bi se upoznali sa gradom u kojem nikad nisu bili, dok su za nastup na Exitu naručili četiri flaše luksuznih šampanjaca, mirisne sveće, ali i pikantna pileća krilca. Napitak od kombuhe je očigledno veoma popularan među zvezdama, te se nalazi takođe nalazi na rajder listi art-pop dive Fever Ray, ali i američke kantautroke LP, kao i veterana rege scene Ziggyja Marleya, koji ima strog režim ishrane i samo želi da poseti spomenik svom ocu Bobu Marliju koji se nalazi u Banatskom Sokolcu. Pravo sa top lista stiže i rep zvezda French Montana, koji baš poput spota za aktuelni hit "Welcome to the Party", poziva na pravu žurku na tvrđavi, na kojoj i on i njegova mnogobrojna ekipa traže dugačku listu pića uključujući i ovdašnju selekciju.

Foto: Promo

Neponovljivu Grace Jones svrstavaju u poslednju generaciju "vanzemaljaca", te je prirodno da na festivalu dobije vrhunski tretman, pa će na Exitu imati sopstvenu garderobu dekorisanu mirišljavim ljiljanima i orhidejama. Zvezda koja se družila sa Davidom Bowiem i Andyjem Warholom, i koja će u subotu na Petrovaradinsku tvrđavu doneti atmosferu čuvenog Studija 54, tražila je i usoljene školjke, francusko vino i šampanjac, ali i selekciju najkvalitetnijeg sušija!

Foto: Andrea Klarin

I najtalentovaniji mladi DJ na svetu Martin Garrix zna kako najbolje da se opusti pred nastup, pa će i njega, kao i ikonu Grace, dočekati sveže sveće, s tim što umesto mirisa mora, ovaj DJ preferira sveće sa mirisom vanile, a pored toga je zamolio za crne majice, bokserice, čarape, pa čak i njegovu omiljenu marku voska za kosu! Istog dana, nauticajniji svetski muzički producent i DJ David Guetta se vraća na EXIT festival, najavljujući provod bolji nego ikada, ali i dalje skromnih zahteva, te je samo napomenuo da je alergičan na luk, izbegava brzu hranu i ima veliku želju da okusi lokalno craft pivo! I zvezda u usponu Alice Merton čvrsto stoji na zemlji pored svih uspeha koje je postigla u proteklom periodu, pa se to odrazilo i na njenu rajder listu – zamolila je za perece i selekciju gumenih medvedića!

Foto: Promo

Prvoklasni rosé šampanjac, kao i razna ovdašnja kvalitetna vina koja itekako dobro poznaje, tražio je apsolutni mag današnje elektronske scene Solomun. Bogatstvo ukusa dopuniće i selekcijom svežeg voća, a da ne može bez domaće hrane, dokazao je time što je tražio da mu se zapakuju ćevapi, kako bi mogao da ih nosi pravo na Ibicu, gde leti direktno posle svog nastupa na mts Dance Areni! I virtuozni nemački DJ i producent Ben Klock želi da proba sve domaće specijalitete, te će mu hosting služba festivala obezbediti najbolje iz Srbije, a na listi se našlo i sveže sezonsko voće, kao i dve boce šampanjca.

Foto: Promo

Carl Craig, ikona Detroita i tehno muzike uopšte, ljubitelj je pića sa suprotnog dela sveta – popularne tekile iz Meksika koja se može naći i kod nas, kao i odabranih piva, izotoničnih pića, ali i pilećih krilaca! Sa druge strane, apsolutni hedlajner svih većih festivala, Maceo Plex, veoma je skroman po pitanju prevoza. Po sletanju, u kolima će ga čekati jastuk i ćebe, teretana u hotelu, a na dan nastupa ručak za dvoje u restoranu po njegovom izboru, jer je, kako kaže – veliki obožavalac hrane.

Foto: Promo/ Exit

Među izvođačima ima ljubitelja zdrave ishrane, te sušene goji bobice koje se smatraju izvorom mladosti, stižu pravo sa Tibeta na rajder listu elektronskog dua Tale of Us, dok londonski produkcijski trio Disciples ne pije alkohol, pa su stoga tražili raznovrsne smutije, kao i nepušačke prostorije, jer momci iz Londona očigledno nemaju poroke.

U četvrtak 12. jula na tvrđavu, pored Migos, Fever Ray i LP, dolaze i Richie Hawtin, Amelie Lens, Ben Clock, Adam Bexer b2b Ida Engberg, Dog Eat Dog, Sevdaliza i brojni drugi, a cena ulaznice za ovu noć je 2.990 dinara. U petak na EXIT stižu French Montana, Ziggy Marley, Jax Jones, Carl Craig, Maceo Plex, Cockney Rejects, Madball, Rødhåd, Bad Copy, Marko Nastić, Idles i mnogi drugi, a cena ulaznice za petak je takođe 2.990 dinara. Cena za subotu je ista, a na Exitu nas očekuje najveća žurka za koju će biti odgovorni Grace Jones, Ofenbach, Guy Gerber, Solomun, Boris Brejcha, Delta Heavy, Disciples, Helena Hauff, Slaves, Bajaga i Instruktori, Bombers, Nikola Vranjković, Sunshine...

Foto: Promo

Ulaznica za nedelju trenutno košta 3.590 dinara, a finale ovogodišnjeg Exita pripašće najvećim imenima elektronske dance scene Davidu Guetti i Martinu Garrixu, tu su i Nina Kraviz, Alice Merton, Joseph Capriati, Tale of Us, Asian Dub Foundation, Mahmut Orhan, Zhu, Kölsch, MY BABY, Bojana Vunturišević, Krešo Bengalka, Vojko V i još puno izvođača na više od 40 zona i muzičkih bina širom tvrđave. Četvorodnevne ulaznice za EXIT (12-15. jul) u prodaji su po aktuelnoj ceni od 7.490 dinara samo do 9. jula, nakon čega će cena paketa ulaznica biti znatno viša.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA