BBC uvrstio EXIT na listu najvećih festivala na svetu (FOTO) (VIDEO)

U godini kada je po drugi put u poslednjih pet godina poneo titulu najboljeg velikog evropskog festivala, EXIT i ove godine privlači pažnju najuticajnijih svetskih medija

  • 0

U svega sedam dana jedan od najcenjenijih medija na svetu, britanski javni servis BBC, uvrstio je EXIT na svoje izuzetno čitane i uticajne liste čak dva puta!

Svetska baletska superzvezda Sergej Polunjin otvara EXIT festival (FOTO) (VIDEO)

Aktuelni nosilac titule najboljeg velikog evropskog festivala EXIT, uvršten je na listu od sedam najvećih svetskih festivala, te se tako našao u društvu drugih festivalskih giganata kao što su Glastonbury, Rock in Rio i Woodstock Poland! BBC navodi da se EXIT "održava na tvrđavi u Novom Sadu u Srbiji, a samo prošle godine na festival je išlo preko 200.000 posetilaca iz preko 60 zemalja sveta". Istovremeno na drugoj listi, gde je upravo EXIT odabran među deset muzičkih događaja sa najboljim lokacijima, BBC zaključuje da je Petrovaradinska tvrđava "jedna od najuzbudljivijih festivalskih lokacija u Evropi"!

Foto: A. Nalbantjan

EXIT je izdvojen uz druge događaje kojima je lokacija jedan od glavnih aduta, kao što su Fuji Rock u Japanu, engleski End of the Road Festival, škotski Tiree Music Festival, norveški Træna Festival, ali i svetski poznata dvorana The Royal Albert Hall u Londonu! BBC u tekstu EXIT opisuje kao festival koji „neguje svoj revolucionarni duh“, podsećajući da je nastao iz aktivizma koji je i danas prisutan, kao i da se tokom godina razvio u događaj koji nije orijentisan na samo jedan muzički žanr, te da na festivalu postoji obilje roka i elektronske muzike.

U godini kada je po drugi put u poslednjih pet godina poneo titulu najboljeg velikog evropskog festivala, EXIT i ove godine privlači pažnju najuticajnijih svetskih medija, te je američki CNN nedavno naveo festival na tvrđavi kao jednu od obaveznih stavki pri poseti Srbiji, dok je "biznis biblija" Forbes kao glavni adut Exita označio ovogodišnji program!

Foto: Promo/ Exit

I drugi prestižni mediji osvrnuli su se na fenomen Exita, pa je Financial Times u opširnom članku o Srbiji, nazvao festival "Glastonbury na Dunavu", a Daily Mail uporedio EXIT sa još jednom popularnom destinacijom za mlade i zaključuje: "Ako su vam dosadili pozeri i gužve na Ibici, bukirajte sebi kartu za EXIT", ističući Petrovaradinsku tvrđavu kao impresivnu srednjevekovnu lokaciju. U svojem globalnom kalendaru najboljih svetskih događaja, The Guardian je za jul izdvojio EXIT, iako je poznato da je ovaj mesec tradicionalno krcat muzičkih događanjima!

Foto: Promo/ Exit

U četvrtak 12. jula na tvrđavu, pored Migos, Fever Ray i LP, dolaze i Richie Hawtin, Amelie Lens, Ben Clock, Adam Bexer b2b Ida Engberg, Dog Eat Dog, Sevdaliza, Marko Louis i brojni drugi, a cena ulaznice za ovu noć je 2.990 dinara. U petak na EXIT stižu French Montana, Ziggy Marley, Jax Jones, Carl Craig, Maceo Plex, Cockney Rejects, Madball, Rødhåd, Bad Copy, Mike Servito, Marko Nastić, Idles i mnogi drugi, a cena ulaznice za petak 13. jul je takođe 2.990 dinara.

Foto: Promo

Cena za subotu 14. jul je ista kao prethodna dva dana, a na Exitu nas očekuje najveća žurka za koju će biti odgovorni Grace Jones, Ofenbach, Guy Gerber, Solomun, Boris Brejcha, Delta Heavy, Disciples, Helena Hauff, Slaves, Bajaga i Instruktori, Bombers, Nikola Vranjković, Sunshine... Ulaznica za nedelju trenutno košta 3.590 dinara, a finale ovogodišnjeg Exita pripašće najvećim imenima elektronske dance scene Davidu Guetti i Martinu Garrixu, tu su i Nina Kraviz, Alice Merton, Joseph Capriati, Tale of Us, Asian Dub Foundation, Mahmut Orhan, Zhu, Kölsch, MY BABY, Bojana Vunturišević, Krešo Bengalka, Vojko V i još stotine izvođača na više od 40 zona i muzičkih bina širom tvrđave.

Foto:Promo/ Exit

Četvorodnevne ulaznice za EXIT (12-15. jul) u prodaji su po aktuelnoj ceni od 7.490 dinara samo do ponedeljka, 9. jula, nakon čega će cena paketa ulaznica biti 12.990 dinara.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA