≫ 

Preminuo čuveni holivudski glumac poznat po sporednim ulogama

Bogata umetnička karijera tog karakternog glumca trajala je 60 godina, ispunjena ulogama u više od 70 filmova i 50 tv epizoda. On će ostati zapamćen među ostalim po ulogama u filmovima Kum 2, Paris, Texas, Tuđin, Repo Man

  • 3

Američki glumac Hari Din Stenton, najveći sporedni glumac kako su ga nazivali, ali koji će se pamtiti po glavnoj ulozi u filmu "Pariz-Teksas" umro je u 91. godini, prenose danas agencije.

MNOGI SU BLENULI SAMO U NJU: Hale Beri u 52. godini izdominirala na crvenom tepihu! (FOTO)

Stenton je umro u petak u bolnici u Los Anđelesu, izveštava Holivud Reporter.

Bogata umetnička karijera tog karakternog glumca trajala je 60 godina, ispunjena ulogama u više od 70 filmova i 50 tv epizoda. On će ostati zapamćen među ostalim po ulogama u filmovima "Kum 2", "Paris, Texas", "Tuđin", "Repo Man", i brojnim drugim.

Imao je impresivan glas i na početku karijere je bio član muškog hora. Prvi put zapevao je na filmu u "Hladnorukom kažnjeniku" a kasnije je osnovao i Harry Dean Stanton Band koji je svirao rok, bluz, džez i teks-meks numere u noćnim klubovima Los Anđelesa i na turnejama.

Objavio je album "Harry Dean Stanton: Partly Fiction" 2014. na kojem su bile pesme iz istoimenog dokumentarca o njemu.

Nastavio je da radi sve do poslednjeg dana. Gledaćemo ga u glavnoj ulozi u filmu "Lucky" Džona Kerola Linča o 90-godišnjem ateisti i uvrntuim likovima koji nastanjuju njegov zabačeni pustinjski grad.

Pošto je nadživeo vs ve svoje savremenike, Laki se nalazi na ambisu života, bačen u putovanje samooktrivanja što će doveseti do nečeg tako često nedokučivog: prosvetljenja.

Pogledajte video:

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • IV_O

    16. septembar 2017 | 13:26

    Baš je sinoć bio na tv onaj odličan film iz 2006 Alpha dog sa Justin Timberlejkom dje je pokojnik iz teksta takodje glumio sporednu ulogu odma sam ga poznao čak sam i na imdb sajt bio da provjerim jel to zaista bio on i jeste , žao mi ga je..

  • Srdjan

    16. septembar 2017 | 15:47

    R.i.P kralju.

  • Predators

    16. septembar 2017 | 15:45

    Dobar glumac bijo "osmi putnik" tu je odglumio odlično u tom filmu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA