≫ 

Hju Hefner, legendarni osnivač Plejboja preminuo u 91. godini

Bio je okružen anđelima celog života, a sada je na nebu

  • 31

Hju Hefner, osnivač legendarnog "Plejboja" i multi-milionske imperije, preminuo je u 91. godini, saopštila je njegova porodica, a prenose svetski mediji. Hefner je preminuo u svom domu, prirodnom smrću.

Ceo svet se oprašta od čuvenog plejboja: Društvene mreže prepune oproštajnih poruka za Hjua Hefnera (FOTO)

Stotine zanosnih plavuša u suzama zbog smrti Hjua Hefnera: Imao je život kakav bi svaki muškarac poželeo, ali je krio jednu veliku tajnu (FOTO)

Rođen 1926. godine u Čikagu, diplomirao je na Univerzitetu Ilinois u Urbana 1949. Imao je diplomu bečelora za smer psihologija umetnosti i kreativno pisanje. Nakon toga zaputio se u avanturu života, kada je 1953. samo sa 600 dolara u džepu, Hju Hefner je osnovao časopis Plejboj koji će tokom godina prerasti u multi-milionsku industriju i ostaviti neizbrisiv trag na ljude širom sveta. Kako je bogatstvo raslo, tako je i sama legenda o Hefneru postajala veća, od brojnih lepotica koje je s lakoćom i neverovatnim šarmom osvajao, do njegovog ekstravagantnog načina života ispunjen bogatstvom i prelepim ženama.

Mnogi su ga kritikovali i nazivali relikvijom seksističkog doba, posebno u njegovim kasnijim godinama, kada je otvoreno pričao o svojim orgijama u čuvenoj Plejboj vili sa Plejboj "zečicama" daleko mlađim od njega. Ali sasvim je sigurno da su brojni muškarci zavideli na njegovom izuzetnom životu koji je bio definicija muške adolescentske fantazije.

Printskrin: Youtube/Kişiye Özel Seyahat

"Plejboj" nije poznat samo po lepim ženama, već i po korisnim tekstovima i brojnim intervjuima sa najuticajnijim javnim ličnostima.

Najveću odskoćnu dasku i svetsku slavu, "Plejboj" je doživeo 1972. godine, kada je novembarsko izdanje prodato u više od sedam miliona primeraka. U jednom trenutku, jedan od četiri prosečna građanina Amerike, ovaj mesečnik kupovao je redovno.

Foto: Guliver/harley Gallay/Getty Images for Playboy

Hefner je preživeo moždani udar sredinom osamdesetih godina, i tada je prepustio veliki deo poslova Kristi, ćerci iz prvog braka. Ženio se tri puta, a poslednji put 2012. godine, devojkom 60 godina mlađom od sebe.

- Život je previše kratak da bi se živeo nečiji tuđi san - jedna je od njegovih najpoznatijih izjava.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Adio's

    28. septembar 2017 | 08:41

    Nemoj te reći Staniji... To bi je dotuklo 😂

  • Realno

    28. septembar 2017 | 08:59

    Generacija je bio ovaj starina sa jednim Pajom Vuisicem, 30god ga nadziveo...sta ti je elixir mladost

  • EČEVERIJA brat od strica MOMOV

    28. septembar 2017 | 08:25

    Kako je njemu bio dobar život:(

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA