≫ 

Čak Mozli izgubio bitku: Pevač grupe "Faith No More" preminuo u 57. godini

- Nakon dugog perioda trezvenosti, Čarls Henri Mozli III izgubio je život 9. novembra zbog bolesti zavisnosti - navodi se u saopštenju porodice

  • 1

Čarls Henri Mozli III, poznatiji kao Čak Mozli, u 57. godini izgubio je bitku sa narkoticima i alkolom.

Kako je saopštila njegova porodica, Čak je preminuo 9. novembra zbog bolesti zavisnosti.

- Nakon dugog perioda trezvenosti, Čarls Henri Mozli III izgubio je život 9. novembra zbog bolesti zavisnosti. Objavljujemo način na koji je preminuo u nadi da će poslužiti kao upozorenje svima koji se bore da ostanu trezni - navodi se u saopštenju porodice.

Kako su dodali, porodica će primati donacije za troškove sahrane.

Čak Mozli bio je frontmen benda "Faith No More" od 1984. do 1988. godine, tokom kojih je snimio prva dva albuma "We Care A Lot" i "Introduce Youtself". Naslovna numera "We Care A Lot" postala je jedna od najpoznatijih numera ikada i opisana je kao "briljantno-sarkatični fank-rok odgovor na "Live Aid" i "We Are the World".

Mozli je grupi pomogao da ustanovi "fank-metal" zvuk, pre nego što su ga otpustili iz benda 1988. godine, zamenivši ga Majkom Patonom. Međutim, Čak Mozli nastavio je da se bavi muzikom. Pevao je u hard-kor bendu "Bad Brains", kao i u fank-metal sastavu "Cement".

Prošle godine je imao turneju na kojoj je izvodio svoj solo akustični materijal.

Mozli je ostavio dve ćerke, Eriku i Sofi.

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA