Znate je kao Điđi, najtraženija je manekenka na svetu, a sigurno niste znali da joj je pravo ime SRPSKO!

Ovaj podatak od američkoj manekenki Điđi Hadid sigurno niste znali

  • 5

Điđi Hadid jedna je od najpoznatijih i najplaćenijih svetskih manekenki, a po kritikama kompetentnih možda je i na samom vrhu.

Gotovo svakodnevno je u centru pažnje, o njoj se skoro pa sve zna, ali ako ste mislili da je pravo ime ove lepotice Điđi, prevarili ste se!

Naime, pravo ime slavne lepotice je staro srpsko, pravoslavno ime, a reč je ni manje ni više nego o imenu Jelena. Ako su neki sada pomislili da se samo čita kao Jelena, a da se piše, možda, Helena i slično, ponovo ste se prevarili jer se piše baš tako - Jelena.

Puno ime joj je Jelena Nura Hadid, a nadimak po kojem je planetarno poznata dala joj je njena majka, lepotica Jolanda Hadid.

Foto: Tanjug/AP

- Mene su tako zvali u kući kada sam bila mala. U prvom ili drugom razredu, bila je jedna devojčica koja se zvala Helena i učiteljici je bilo komplikovano da nas zove našim imenima, pa je učiteljica pitala moju mamu: Ako treba da zovem Jelenu po nadimku, koji nadimak bi to bio?" A moja mama joj je odgovorila: "Zovem je Điđi ponekad". I ime (Điđi) je ostalo - rekla je Điđi Hadid u intervjuu za "Vogue".

Poslušajte šta je Điđi Hadid rekla o svom imenu:

Inače, Jelena, odnosno Điđi Hadid je, kao i njena sestra Bela, iz Sjedinjenih Američkih Država. Njen otac, biznismen Mohamed Hadid, je Palestinac, a osim toga poseduje i jordansko i američko državljanstvo. S druge strane, majka Điđi (i Bele) Hadid Jolanda je Holanđanka, koja takođe poseduje američko državljastvo. S tim u vezi, nije jasno kako su roditelji ove lepotice došli na ideju da ćerki daju srpsko ime.

Jolanda Hadid je nekadašnja mamenkenka, a u mladosti je isto imala nadimak kao i njena ćerka, Điđi. Kakva lepotica je Jolanda bila u mladosti, možete pogledati klikom OVDE.

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA