Mučio me je fizički i psihički, a potom me je silovao u besvesnom stanju! Poznata glumica otkrila šokantne detalje iz svog života zbog kojih se razbolela!

- Moje samopouzdanje i duh bili su slomljeni. Bila sam zastrašena i taj strah je i dan danas prisutan u mom životu - priznala je Evan Rejčel Vud

  • 2

Nagrađivana američka glumica, zvezda serije "Westworld" i brojnih uspešnih filmskih ostvarenja Evan Rejčel Vud, tokom svedočenja u američkom Kongresu otkrila je potresne detalje iz svog života i opisala je kako ju je bivši partner silovao.

Najluđih 60 dana u istoriji domaće televizije: Svi transferi koji su se dogodili u poslednja dva meseca! (FOTO)

- Bivši partner me je fizički i psihički mučio dok nije osetio da sam pokazala svoju ljubav prema njemu, a potomme je silovao dok sam bila u besvesnom stanju - rekla je glumica na početku svog svedočenja.

Inače, Vud je jedna od tri žene koje su opisale svoje iskustvo seksualnog zlostavljanja kako bi dale svoj doprinos usvajanju zakona o pravima žrtava seksualnog zlostavljanja.

Foto: Profimedia

Glumica smatra da zakon predstavlja sigurno utočište koje nekome može da spase život. Svedočila je na sednici pododbora za pravosuđe ispričavši da je bila žrtva fizičkog i seksualnog zlostavljanja u ljubavnoj vezi koja je zauvek promenila njen životni put.

Zlostavljane je uključivalo i rituale vezivanja ruku i nogu, nakon čega ju je partner tukao i govorio joj užasne stvari.

Foto: Profimedia

-  Moje samopouzdanje i duh bili su slomljeni. Bila sam zastrašena i taj strah je i dan danas prisutan u mom životu - priznala je ona i dodala:

- Često pričamo o seksualnom zlostavljanju govoreći da je reč o užasnom činu koje obično traje tek nekoliko minuta, ali zaboravljamo da istaknemo da ožiljci ostaju celog života. Iako je od zlostaljanja prošla cela decenija, posledice su još uvek prisutne. Sedam godina nakon silovanja, govorim u množini, dijagnostikovan mi je hronični posttraumatski stresni sindrom. Sve do tada nisam znala da imam dijagnozu, mislila sam da ću poludeti.

Zakon o pravima žrtava seksualnog zlostaljanja za sada je prošao u devet američkih saveznih država, ali Vud i drugi aktivisti žele da bude prihvaćen u svih 50 država.

Glumica je izjavila da je želela da iskoristi svoj položaj umetnice, majke, aktivistkinje i žrtve zlostavljanja kako bi progovorila ljudskim glasom i tako dala podršku 25 miliona žrtava zlostavljanja u Sjedinjenim Državama kojima, kako je rekla, treba vratiti osnovna građanska prava.

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    3. mart 2018 | 09:01

    Ovo je strasno,nije mi jasno kako zene sebi dozvole da dodju u ovakvu situaciju?Molio bi sve ljude koji citaju moj komentar da me unapred ne osudjuju zobog ovoga.Postoje zakoni,postoje sluzbe koje mogu da sankcionisu prestupnika pogotavo u zapadnom drustvu gde je sve lepo regulisano.Moze jednom da te zlostavlja i kad shvatis kakav je odlazis (sa tuzbom ili ne stvar izbora) ili prihvatis da ces opet biti zlostavljana.Mozda je surovo ali to je realnost.

  • Трол

    4. mart 2018 | 08:45

    Зато што злостављање пријављују само оне које нису злостављане, а ове друге ћуте по 20 година.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA