≫ 

Maloletnik koji je planirao teroristički napad na Džastina Bibera osuđen na 11 godina zatvora

Sudija je Lojdu Gantonu (17) izrekao zatvorsku kaznu nakon što je zaključio da je tinejdžer "totalno zanemario ljudski život"

  • 3

Lojdu Gantonu, 17-godišnjem tinejdžeru iz Velsa, izrečena je danas kazna od najmanje 11 godina zatvora, nakon što je osuđen za planiranje napada inspirisanih Islamskom državom na različite mete, uključujući i pevača Džastina Bibera.

Sudija Mark Val je Gantonu izrekao zatvorsku kaznu nakon što je zaključio da je tinejdžer "totalno zanemario ljudski život", prenosi AP.

Dokazi koji su izneti tokom njegovog suđenja, pokazali su da je Ganton istraživao nekoliko mogućih meta u Kardifu, prestonici Velsa, uključujući i šoping centar i Biberov koncert 30. juna 2017.

- Pošto je napad sprečen, nije moguće proceniti koliko bi ljudi bilo ubijeno ili teško povređeno tvojim akcijama - rekao je Val pri izricanju kazne.

Gantam, koje je živeo u gradu Lantrisant u Južnom Velsu, pati od spektra autističnih poremećaja, koja karakteriše veliki raspon abnormalnosti kod socijalne interakcije i komunikacije.

Proglašen je krivim na suđenju u Birmingemu prošlog novembra.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ime

    3. mart 2018 | 19:22

    Eto, sa 17 god za planiranje napada 11god!!! Ovi sto su silovali i ucenjivali devojcicu na slobodi. Promenite zakon, ako znaju da pocine zlocin i jos ga ponavljaju mogu i da odgovaraju!!

  • Grobar

    4. mart 2018 | 01:37

    Daju 11 godina za planirani napad na njihove estradne zvezdice a njihova zemlja finansira ljude koji secu glave. Rip svetu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA