≫ 

Advokat Majkla Džeksona tužio "Disney", tvrdi da su iskoristili i decu pokojnog pevača! (FOTO)

- Uopšte se dokumentarac nije fokusirao na Majklove poslednje dane, nego je to bio osrednji pogled na njegov život i karijeru u zabavljačkoj industriji - ispričao je Džeksonov advokat

  • 0
Majkl Džekson, Foto: Profimedia/AFP

Advokat pokojnog Majkla Džeksona koji se brine za ostavštinu kralja popa, podneo je tužbu protiv imperije "Disney"!

Naime, advokat Hauard Vicmen kompaniju tuži jer je, kako je rekao, prekrišila autorska prava i bez dopuštenja uzela mnoštvo snimaka i fotografija za specijal "Poslednji dani Majkla Džeksona" koji su emitovani prošle nedelje.

Ovaj specijal pogledalo je preko pet i po miliona ljudi, a advokati kuće "Disney" tvrde kako su navodno potrebne ljude obavestili o tome da rade dokumentarac, zbog čega korišćenje videa i fotografija smatraju opravdanim.

Majkl Džekson je od nemogućeg napravio moguće. Stručnjaci objasnili kako je izveo čuveni pokret iz spota "Smooth Criminal" (VIDEO)

- Možete li da zamislite da neko ukrade "Diznijevo" intelektualno vlasništvo poput Mikija Mausa, Pepeljuge, Osvetnika, Ratova zvezda i Priče o igračkama?! - pitao se advokat pokojnog Džeksona za američki TMZ.

Majkl, ćerka Paris Džekson i Debi Rouv, Foto: Twitter/@ParisJackson

Na priču kako "Disney" to smatra opravdanim, advokat Hauard Vicmen kaže da je to "s*anje".

- To je sr*nje. Pritom, uopšte se dokumentarac nije fokusirao na Majklove poslednje dane, nego je to bio osrednji pogled na njegov život i karijeru u zabavljačkoj industriji - ispričao je Vicmen, dodavši kako su ukradene pesme i studijski snimci Majklovih hitova, poput "Billie Jean" i "Beat It".

- Još su iskoristili Majklovu decu, kada su stavili srcedrapajuće scene Paris Džekson na memorijalnoj službi iz 2009. godine, na kojima govori o svom ocu - ispričao je advokat pokojnog pjevača.

Majkl Džekson, Foto: AP/Tanjug

Kako je istakao, snimci nisu za komercijalnu upotrebu, a ponašanje čelnika "Disney-a" je "ironično".

- Oni vode puno brige o zaštiti autorskog prava. Jedan par su tužili za milion dolara jer su u javnosti bili obučeni u narandžastog tigra i plavog magarca, što je previše podsećalo na njihove likove - Tigger i Eeyore - ispričao je Vicmen.

Advokat nije precizirao za koju cifru tuži "Disney", već je samo saopštio kako potražuje novac koji je kompanija zaradila na prikazivanju specijala o Džeksonu, te određeni iznos za nanesenu štetu.

Paris Džekson, Foto: AP/Tanjug

"Disney" se još nije oglasio povodom tužbe.

Podsetimo, Majkl Džekson preminuo je 25. juna 2009. godine.

VIDEO "Bilie Jean" Majkl Džeksona na harmonici:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA