Da je Rada Manojlović ovako nešto izjavila u Americi, RAZAPELI BI JE! (VIDEO)

Pevačica je na pitanje o plaćanju poreza dala izjavu koja bi njene kolege, i bilo kog građanina u svetu, mnogo koštala

  • 31

Estrada je pre nekoliko dana ostala u šoku na vest da se uvodi nova odredba Zakona u radu, prema kojoj će vlasnici diskoteka, kafana i restorana u Srbiji ubuduće će morati da plaćaju porez za angažovanje estradnih pevača koji će minimalno iznositi 200 dinara po nastupu i to za svakog člana benda.

S tim u vezi, tokom intervju sa jednom od najzaposlenijih pevačica kod nas, Radom Manojlović, nismo mogli a da od nje ne čujemo šta ima da kaže na ovu temu.

Foto: A. Nalbantjan

Rada je dala svoj komentar koji je više nego iznenađujući, i svakako nedopustiv stav razmišljanja bilo kog građanina u Srbiji, a i van nje.

- Ja bih rekla svoje mišljenje, ali sigurno se to ne bi svidelo ljudima na vlasti. Neću ni sa kim a ulazim u rasprave, da se svađam. Nije dobro u Srbiji iznositi svoje mišljenje, zato što te narod uzme na nož i pljuje ni krivog ni dužnog. Ja ovoj državi stvarno nemam razloga da plaćam porez, ali ga plaćam, nažalost, kao svi pošteni ljudi. Kad je meni trebala pomoć države, kad su mene manijaci progonili, jurili, upadali mi u kuću, u spavaću sobu, niko nije reagovao, niko me nije zaštitio, a ja sad toj državi, nekoj drugoj samo službi, treba da plaćam kao da se ništa nije desilo?! Kao da druge službe ne treba da rade u našu zaštitu? Ali, nebitno, to je teška tema za mene. Što se poreza tiče, dok sam bila u "Grandu" to je vodio "Grand", a sad u poslednjih godinu i po dana otkako sam otvorila svoju firmu, sve ide preko računa - bez dlake na jeziku rekla je Rada koja bi zbog ovakve izjave, i indirektnog aludiranja na to da ne bi trebalo plaćati porez, u zemlji kao što je na primer Amerika, sigurno navukla gnev građana.

Podsetimo, gazde ugostiteljskih objekata biće dužni da pre svakog nastupa sklapaju posebne ugovore o delu sa pevačima i muzičarima, a najmanja dozvoljena visina honorara za svakog pojedinačno biće 1.200 dinara. Na tu sumu moraće da plate 17 odsto poreza, što iznosi oko 200 dinara.

Ove nove odluke Vlade Srbije o primeni Posebnog kolektivnog ugovora za angažovanje estradno-umetničkih izvođača moraće da se drže svi koji u našoj zemlji žele da angažuju pevače. Takođe, očekuje se da kontrolu u radu kafana sprovode posebni timovi inspektora, a sve sa ciljem da se zaštite i pevači i vlasnici ugostiteljskih lokala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA