≫ 

Nikad zbogom, samo doviđenja: 10 godina od smrti Tošeta Proeskog (VIDEO)

Toše Proeski poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći 16. oktobra 2007. godine kod Nove Gradiške u Hrvatskoj. Živeo je za pesmu i bio je omiljena ličnost širom Balkana

  • 12
Toše Proeski Foto: Milena Đorđević

Od tragične smrti "Balkanskog anđela" prošlo je punih deset godina. Makedonski slavuj Toše Proeski (1981-2007) za sobom je ostavio veliku prazninu, a pomen njegovog imena i dan danas izaziva tugu i žal. Mnogi kažu da više nema ni takvog pevača, ni takvog čoveka...

Nasmeši se kad me vidiš, ostanimo prijatelji... Toni Cetinski objavio potresnu poruku pred 10. godišnjicu smrti Tošeta Proeskog

Cela nedelja za nama bila je u znaku sećanja na Tošeta Proeskog.

Kako njegove kolege, tako i fanovi širom regiona, ne daju da zaborav proguta ovog sjajnog momka anđeoskog glasa, pa je tako 5. oktobra, kada je Toše održao svoj poslednji koncert 2007. godine, na Trgu u Skoplju održana manifestacija "Zvezdano nebo" na kojoj je predstavljena i njegova nova pesma "Light The Flame" (Upali plamen).

Jedan od najvećih hitova Tošeta Proeskog krije istinitu priču čoveka koji je izvršio ubistvo, a nastao je u zatvorskoj ćeliji!

Beograđani su se ove godine u čast Tošeta Proeskog okupili nešto ranije, kako bi na današnji dan organizovano otiši u Tošetovo rodno Kruševo. Tradicionalni pomen u crkvi kod Hrama Svetog Save održan je u sredu, 11. oktobra.

Foto: Profimedia/AFP

Tužna deseta godišnjica Tošetove smrti obeležava se i širom Hrvatske, a iz Nove Gradiške u 17 časova kreće ultramaraton čija je krajnja destinacija Kruševo. Ovogodišnjim maratonom, kao i svim prethodno održanim, maratonci odaju počast prerano izgubljenom Tošetu Proeskom.

Foto: D. Joksic

Toše Proeski poginuo je 16. oktobra 2007. godine u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na auto-putu kod Nove Gradiške u Hrvatskoj, dok je putovao iz Skoplja za Zagreb. Nesreća se dogodila oko 6.20 časova, a život je na licu mesta izgubio u 26. godini. 

NE DAMO DA SE ZABORAVI NJEGOVO IME: Toše Proeski danas bi proslavio 36. rođendan, fanovi odaju počast BALKANSKOM ANĐELU (FOTO)

Smrt "Balkanskog Elvisa Prislija", kako Tošeta danas mnogi nazivaju, ujedinila je tada ceo region. Ostao je upamćen po svojoj neizmernoj dobroti, humanosti, ljubaznosti, velikom srcu, iskrenom osmehu i posebnosti.

- Nikad zbogom, samo doviđenja - jedna je od rečenica koje danas kruže društvenim mrežama.

Printskrin: Youtube/Hit Records Discography

Čuvene Tošetove reči "Ve Sakam Site" (Sve Vas Volim) i deset godina kasnije odzvanjaju regionom, a ovaj skroman mladić, jedan i jedini Balkanski anđeo, zauvek će ostati u srcima svih nas.

Ne damo Te zaboravu!

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tatjana

    16. oktobar 2017 | 13:34

    Divan čovek i fenomenalan pevač. Ovakvog andjela ne smemo zaboraviti.

  • NCZ 1986

    16. oktobar 2017 | 14:39

    Divan covek, i divan pevac, bio je za primer svima, a ne ove danasnje starletice i kojekakvi zmajevi, gastozi, i ostali.... Andjeli zive vecno! Zivis!

  • Komsinica sa Vracara

    16. oktobar 2017 | 13:46

    Pokoj ti dusa mila duso...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA