Srpska misica Anđelija Rogić na takmičenju "Miss World 2017" oduševila prisutne pričom o grnčariji, tkanju ,vezu i starim zanatima koje želi da sačuva od zaborava (FOTO)

Misica Srbije iz 2016. godine se nalazi u kineskom gradu Guangdžou, gde se bori za titulu najlepše na svetu

  • 2

Foto: MissYu/Promo

Anđelija Rogić, miss Srbije za 2016. godinu, trenutno boravi u kineskom gradu Guangdžou na najvećem takimčenju u

lepoti - Miss World.

Najlepša devojka Srbije provešće mesec dana u najmogoljudnij zemlji, gde je očekuju svakodnevne aktivnosti i takmičenja u talentu, folk plesu, motivacionim govorima i takmičenja u modelingu.

Foto: MissYu/Promo

Od ove godine sistem biranja finalistkinja je top 40/ u koje ulaze pobednice sa svih pred takmicenja i na kraju žiri bira top 20/ Sve devojke imaju šanse da se podjednako predstave.

Anđelija je na humanitranoj akucijskoj večeri prisutne ostavila bez daha pričom o tradicionalnom srpskom ćupu koji je tom prilikom na aukciji doniran, a sav prihod od aukcijske večeri i kupovine poklona namenjen je u humanitarne svrhe.

Dok je predstavljala svoj poklon pred ministrima i kineskom elitom ispričala je i priču o njegovom nastajanju, od čega se pravi, naglašavajući da se u njemu spremaju ukusna naša nacionalna jela, posebno kupus sa mesom.

Foto: MissYu/Promo

Takođe, kaže Anđelija, iskoristila sam priliku da pred tako uvaženim skupom prisutnih istaknem i značaj srpskog veza, tkanja, folklorom i da ih upoznam sa našim tradicionalnim zanatima kao i mojom misijom i ulogom da ih sačuvam od zaborava.

Za donatorsko veče Anđelija se pojavila prelepoj haljini Igora Todorovića, koji zvaničan dizajner haljine za finalno veče, dok su njene kofere obogatili i dizajneri Nataša Župac, Lavani Couture i Marija Šabić.

Foto: MissYu/Promo

Anđelija prenosi svoje prve utiske.

- Biti na Miss World među odabranim devojkama iz celog sveta za mene je ostvaranje sna. Atmosfera je zaista sjajna i među devojkama vlada prijateljstvo, ali takmičarski duh. Svaka od nas je tu da pokaže svoje najbolje i da se izbori za mesto u finalu - rekla je naša lepotica.

Foto: MissYu/Promo

U kategoriji nacionalnog plesa predstvaila se u prelepoj ručno rađenoj nošnji . Kao dugogodišnji član kulturno-umetničkog društva nije imala problema da predstavi najlepše narodne igre.

- Za takmičenje u talentu spremila sam kombinaciju slikanja na platnu i plesa, takozvani “paint dancing” što me je odmah izdvojilo po originalnosti. Prvi zadatak u grupnim takmičenjima očekuje me uskoro i u njemu ću video prezentacijom predstaviti našu zemlju - dodaje lepa Anđelija.

Foto: MissYu/Promo

- Iskoristila bih priliku da se jos jednom zahvalim Ministarstvu turizam Srbije i Turistickoj organizaciji Srbije koji su mi spremili adekvatne reprezentativne suvenire i monografiju o Srbiji koju sve predstavnice poklanjaju i internacionalnu biblioteku u Kini - zaključila je naša misica.

Putovanje i osvajanje krova sveta Miss Srbije Anđelije Rogić možete pratit na njenoj zvaničnoj FB stranici

Miss World-Serbia i Miss World, al ii glasati za nju tako što ćete aktivirati aplikaciju MobStar.

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA