Glavni glumac iz serije "Šifra Despot" otkrio detalje sa snimanja novog projekta Radoša Bajića (FOTO)

Vikend serija "Šifra Despot" bavi se savremenom temom - priča prati život nespretnog, ali veoma talentovanog Despota

  • 19

Publika u Srbiji, ali i regionu, od 16. februara u 21 čas, svakog petka, subote i nedelje na TV Pink, imaće priliku da prati avanture kompjuterskog programera Despota Despotovića u novoj vikend seriji "Šifra Despot", autora najgledanijeg igranog serijskog programa u regionu, Radoša Bajića.

Lidija Vukićević se usred januara skinula u bikini i objasnila ko je seks bomba u 56. godini! (FOTO)

Vikend serija "Šifra Despot" bavi se savremenom temom - priča prati život nespretnog, ali veoma talentovanog Despota, sa čijim likom će moći da se poistoveti većina gledalaca.

Nakon iscrpnog kastinga koji je trajao nekoliko meseci, ekipa producentske kuće "Contrast Studios", na čelu sa Radošem, odlučila je da uloga Despota pripadne mladom glumcu Đorđu Markoviću. S obzirom na to da snimanje serije gotovo bez dana pauze traje od 20. septembra, pitali smo Đorđa da li se kroz ovih nekoliko meseci potpuno poistovetio sa likom koji tumači.

- Kako vreme prolazi, sve mi je lakše da se saživim sa Despotom. Što više epizoda snimamo, sve je manje nepoznatih u toj jednačini mog lika. Uvek verujem svom osećaju, a sad osećam da dobro funkcionišem sa Despotom, nadam se da će to i publika prepoznati - rekao je Đorđe na samom početku razgovora.

Foto: Promo

Nastojanje glavnog lika da preživi i obezbedi sopstvenu egzistenciju kao jedini zaposleni u svojoj softverskoj kući "Despot & Co", u svakoj od 45 epizoda prve sezone vodiće njega i gledaoce serije na najrazličitije lokacije i socijalne sredine, prilikom čega će se susretati sa najrazličlitijim ljudima i naći u neočekivanim situacijama.

Željko Mitrović: "Šifra Despot" je jedan od najznačajnijih projekata "Pinka": Pogledajte trejler za novu seriju Radoša Bajića (VIDEO)

- Kad god Despota pozovu da reši nešto, da sredi neki softver, uvek se javi novi problem, on se nađe u nekoj neočekivanoj i neverovatnoj situaciji, to se ne menja. Uvek je u nekom procepu i nekom problemu koji mora da reši. Ja se iskreno nadam da će se Despot osamostaliti kroz seriju. Taman kad pomislite da mu je krenulo, on nešto uprska, nekako ga iznevere okolnosti i ponovo upadne u problem. On hoće da se osamostali, a da li će u tome uspeti, da li će nastaviti da živi sa roditeljima ili će se odseliti, šta će se dogoditi u njegovoj vezi sa Milenom, ne znam ni sam, to se menja iz dana u dan. Možda i napusti Srbiju, ko zna - objašnjava talentovani glumac.

Foto: Promo

Poznato je da u glumi ima dosta prostora za improvizacije, a Đorđe otkriva da li često na snimanju dolazi do menjanja teksta.

- Improvizacije su sastavni deo našeg posla, to je nešto što se javlja i pre samog snimanja, na probama. Radoš je odmah jasno stavio do znanja da taj tekst nije sveto slovo, već da ga možemo prilagoditi i da možemo dati neki svoj doprinos i lični pečat. Mi smo već ubacili neke poštapalice, uzrečice, koje su sad postale karaktaristične za naše likove. To što imamo mogućnost da dodamo nešto svoje je dokaz da je priča potentna i da nudi mogućnosti za improvizaciju - kaže Marković.

Kao što je već rečeno, pored stalne postavke koju čine Đorđe, Tamara Krcunović, Branka Šelić, Rale Milenković i Ljiljana Stjepanović, kroz ovu seriju proći će više od 170 afirmisanih, ali i mladih glumaca.

Foto: Promo

Đorđe kaže da upravo taj veliki broj glumaca čini snimanja dinamičnim i zanimljivim, i da sa svakim novim glumcem koji se pridruži ekipi dolazi i nova atmosfera na setu.

- Dinamično je, uzbudljivo, svakog dana dolaze novi glumci, smenjuju se kao na traci, tako da je ovo neka vrsta glumačkog "preživaljavanja". Ima mnogo kolega, odličnih glumaca iz unutrašnjosti i Beograda. Snimanje svake epizode predstavlja novo iskustvo jer se uvek menja glumačka ekipa, zato je i zanimljivo - kaže Đorđe i dodaje:

- Sa većinom glumaca prvi put sarađujem, posebno kada je reč o kolegama iz drugih gradova Srbije, sa nekima se privatno znam, a nismo radili nikada. Zato je ovo sjajno iskustvo, ti novi glumci u svakoj epizodi donose nove boje, novu krv, i kad se sve to složi i kad se poklope energije, onda nema poblema. Indikator toga je i smeh koji gotovo uvek vlada na snimanju.

Foto: Promo

Šta će se događati sa Despotom, sa kakvim problemima će se susresti, da li će se osamostaliti i napustiti porodični dom, ali i kako će se razvijati njegov odnos sa Milenom, gledaoci će saznati već od 16. februara u 21 čas, kada vikend serija "Šifra Despot" počinje sa emitovanjem na TV Pink. Prvi trejler možete pogledati klikom OVDE, dok sve novosti sa snimanja pratite na zvaničnoj Instagram stranici klikom OVDE ili na zvaničnoj Facebook stranici klikom OVDE.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA