≫ 

Prepravljeni Nemanjići na malim ekranima 17. februara, prvi čovek RTS-a ubeđen da će oboriti rekorde gledanosti!

- U novogodišnjoj noći "Nemanjići" su bili skoro dvostruko gledaniji od emisija drugih televizija koje su emitovane u isto vreme - tvrdi čelni čovek Radio-televizije Srbije

  • 9

"Nemanjići - rađanje kraljevine" na Radio-televiziji Srbije ponovo će početi da se prikazuju 17. februara, i to u "ispravljenom" obliku.

Tog dana, u subotu 17. februara, ponovo će biti prikazana prva epizoda, dok je druga na programu dan kasnije, u nedelju.

Kako kaže direktor Javnog servisa Dragan Bujošević Bujke, "Nemanjići" će oboriti rekorde

Dragan Bujošević očekuje da će nastavak najvećeg istorijskog projekta Javnog servisa oboriti sve rekorde gledanosti gledanosti.

- Prva epizoda "Nemanjića" biće emitovana u subotu 17. februara, a druga sutradan. Posle toga će se serija prikazivati svake nedelje u udarnom terminu. Ono što su gledaoci imali prilike da gledaju u novogodišnjoj noći bila je pilot-epizoda. Ove nove će biti kraće i trajaće svaka oko 50 minuta. U novogodišnjoj noći "Nemanjići" su bili skoro dvostruko gledaniji od emisija drugih televizija koje su emitovane u isto vreme. Grafikon je pokazivao da su gledaoci bili "prikovani" uz ekran. Izvesno je da će ova serija biti izuzetno gledana - uveren je čelnik RTS, koji se ne obazire na kritike posle pilot-epizode:

- Svako ima pravo da iznese sud o seriji, i vrišteća manjina i ćutljiva većina.

Printskrin: RTS

Reditelj serije Gordan Mihić na temu osporavanja "Nemanjića" kaže kako su ljudi svojevremeno osporavali i kultnu seriju "Balkan Ekspres".

- Imam toliko godina da sam navikao na takve stvari. Vreme to najbolje pokaže. Za "Balkan ekspres" su na programskom savetu TV Beograd rekli da je "ko da sam ih nogama pisao", a ta serija živi već 30 godina - kaže Mihić.

Gordan Mihić, Foto: Marko Todorović

Junak prve epizode Mladen Nelević, koji tumači lik Stefana Nemanje, tvrdi kako je znao da će se naći na meti kritika.

- Kada su mi ponudili da odigram lik Stefana Nemanje, obradovao sam se jer za mene je svaka uloga radost. Ali negde sam znao da je ova ponuda mač sa dve oštrice. Znate, svako od nas ima svoju sliku Stefana Nemanje, Svetog Save, Stefana Prvovenčanog... I onda čovek može da dubi na trepavicama, sa raznim veštinama, da bi što realnije predstavio te likove, ali ne vredi, uvek će biti onih koji su nezadovoljni - izjavio je Nelević.

Daljinac

(Telegraf.rs/Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Правда

    8. februar 2018 | 09:53

    Нелевићу, сиви тићу. Није ти ово било која улога. Глумиш родоначелника светородне династије а не неког уличног борца! Глумцима, којима није част глумити Српске историјске личности, није мјесто у таквој серији!

  • Трол

    8. februar 2018 | 10:12

    Оно се преправити не може... Шта, променили су сценарио, поново снимали сцене и побољшали глуму? Баш су брзи

  • Desha

    8. februar 2018 | 10:12

    Nema tu popravka,osim da sve snimaju iznova,a to košta.Znači,džabe ste krečili.To niko neće gledati. Bre,dorćolski naglasak,dovoljno govore o svemu. Zamislite samo da se tako govorilo u Ivkovoj slavi ili Zoni Zanfirovoj....,katastrofa! Ja ovo sigurno neću gledati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA