≫ 

Rasta prvi put na sudu zbog napada na Loku, evo šta je rekao po izlasku iz sudnice u kojoj je proveo duže od dva sata! (FOTO)

Reper je negirao krivicu, na prvom održanom ročistu od incidenta koji se dogodio u aprilu 2017. godine

  • 3
Foto: Twitter/Lokica1, Telegraf

Stefan Đurić Rasta malo pre 10 časova stigao je u Prvi osnovni sud na Novom Beogradu, gde je održano prvo ročište u slučaju u kojem je Rasta sa prijateljima optužen da je fizički napao Slobodana Nešovića Loku!

Ana i Rasta iznenadili su sve poljupcem pred 12.000 ljudi, a kad su repera pitali da li su bili u ISTOJ hotelskoj sobi načisto se zbunio!

Rasta je u sud stigao u pratnji advokata, mendžera Marka Nikolića (brata Ane Nikolić).

Reper je apsolutno negirao krivicu, rekavši da očekuje oslobađajući presudu.

- Očekujem da pravda pobedi. Odnosno, očekujem oslobađajuću presudu. Svoj dug od 500.000 evra ću naplati pravnim putem - rekao je Rasta.

Foto: ATA Images

Naredno ročište zakazano je za 28. mart, kada će biti saslušan oštećeni Slobodan Nešović Loka.

Foto: ATA Images

Podsetimo, incident se dogodio 18. aprila 2017. godine, u centru Beograda.

Rasta je i tada, kao i sada, rekao da nije kriv.

- Ovo je jedan scenario čoveka koji na sve moguće načine pokušava da izbegne i okrene priču u svoju korist ne bi li i posle 10 godina zadržao finasijska sredstva od autorskih prava koja pripadaju meni... Nikakvog napada i vređanja nije bilo da naglasim... A pravdu ću kao i do sada potražiti na sudu, po ko zna koji put - rekao je Rasta dan nakon incidenta, tačnije 19. aprila 2017. godine.

S druge strane, Loka je rekao kako su ga momci "tukli i šutirali".

U utorak, 18. aprila, Stefan Đurić Rasta je u pratnji četiri lica upao u prostorije "Mascoma", gde je naočigled 15 zaposlenih nasilnički uleteo u moju kancelariju i počeo da preti. Verbalno nasilno ponašanje je eskaliralo u fizičko nasilje pomenute petorice nada mnom. Pregledan sam u Urgentnom centru, gde su mi ustanovljene povrede. U svoje ime i ime kompanije "Mascom" izražavam žaljenje zbog činjenice da je medijska eksponiranost kojoj smo izloženi usledila na ovakav nemio način, a ne usled primera uspešne saradnje sa hiljadama domaćih i stranih autora i izvođača, lija prava štitimo i zastupamo: od legendarnog Duška Radovića, Ljubivoja Ršumovića, Dragana Lukića i Isidore Žebeljan, preko Madone, pa sve do Skaj Vikluha i Ramba Amadeusa i plejade "Vornerovih" autora i izvođača - navedeno je u saopštenju.

U saopštenju je tada navedeno kako je incident, zapravo, prouzrokovan neznanjem. 

Oblast autorskog prava je kompleksna, a nezadovoljstvo učesnika u muzičkoj industriji i događaja ovog tipa su posledica neznanja i nepoznavanja materije. Nadamo se da će branša i opšta javnost ovaj nemili događaj shvatiti kao poslednji poziv na rešavanje nagomilanih i očigledno urgentnih problema u ovoj oblasti. "Mascom" će, kao prvi korak na tom putu, krajem maja organizovati konferenciju za štampu na temu autorskog i srodnih prava - završio je Nešović u svom saopštenju.

Suđenje Stefanu Đuriću Rasti i njegovim prijateljima zbog nasilničkog ponašanja prema Slobodanu Nešoviću Loki, počelo je u 10 sati u Prvom osnovnom sudu.

Davanje iskaza trajalo je duže od dva sata, a okrivljeni su negirali krivicu i očekuju apsolutno oslobađajuću presudu.

“Ja, naravno, očekujem da pravda pobedi, odnosno očekujem oslobađajuću presudu. Svoj dug od 500.000 evra ću naplati pravnim putem”, rekao je Rasta.

Sledeće ročište je 28. marta i tada će bitSuđenje Stefanu Đuriću Rasti i njegovim prijateljima zbog nasilničkog ponašanja prema Slobodanu Nešoviću Loki, počelo je u 10 sati u Prvom osnovnom sudu.

Davanje iskaza trajalo je duže od dva sata, a okrivljeni su negirali krivicu i očekuju apsolutno oslobađajuću presudu.

“Ja, naravno, očekujem da pravda pobedi, odnosno očekujem oslobađajuću presudu. Svoj dug od 500.000 evra ću naplati pravnim putem”, rekao je Rasta.

Sledeće ročište je 28. marta i tada će biti saslušan oštećeni Slobodan Nešović Loka.i saslušan oštećeni Slobodan Nešović Loka.

(I.C.)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA