≫ 

Nenad Jezdić održao govor koji svaki Srbin mora da čuje: Ivanović ostao bez teksta, a mnoge muškarce će posramiti (VIDEO)

Srpski glumac u emisiji je uputio poruku svim Srbima, a Ivan Ivanović ga je na kraju zamolio samo jednu stvar

  • 63

Nenad Jezdić, srpski glumac koji je pre mnogo godina odlučio da iz grada pobegne na selo i tamo počne da se bavi poljoprivredom, jednom prilikom rekao je da je uvek otvoreniji za teže i kompleksnije stvari koje od njega zahtevaju napor i odricanje.

S tim u vezi, sav napor koji ulaže u svoje imanje u okolini Valjeva doprineo je tome da bude i bolji čovek, bolji roditelj, bolji muškarac, i svakako bolji domaćin.

Jezdić se ove teme dotakao i gostujući kod Ivana Ivanovića prethodne noći, kada je pričajući o poljoprivredi i zemlji u Srbiji uputio jaku poruku svima onima koji žive u ovoj zemlji.

Nenad Jezdić priznao: Nisam hteo da igram Krojača, želeo sam Bjelinu ulogu

- Najgora je zemlja koja se ne obrađuje. Najlošija je zemlja koja se ne obrađuje. A, verujte mi, mi ovde toliko imamo divne zemlje. Mi imamo toliko obradive zemlje u Šumadiji, u zapadnoj Srbiji, južnoj Srbiji... Kada bih neka vlast bio, kada bih neka finansijska moć bio, ozbiljan bih projekat napravio oživljavanja sela. Ozbiljan projekat - počeo je Jezdić.

Nenad Jezdić, Printskrin: Youtube/Veče sa Ivanom

- Ne pričam u prazno. Tačno da se vidi koji je prosek godina ljudi koji hoće da ostanu na selu, šta im je potrebno od države, šta je njihova zemlja, da li su spremni da tim svojim imetkom garantuju to što treba da dobiju od države - i da krenu! Ali da, kako budu časni poljoprivrednici, da budu časni i muževi, da budu časni očevi, da budu časni domaćini. Selo je ostalo bez domaćina, ili imaš jednog domaćina. Kad nemaš domaćina na selu, nemaš primer, nemaš uzor, nemaš na koga da se ugledaš da li iz ponosa ili iz zavisti. Nemaš ništa kad nemaš domaćina, nemaš porodicu, selo zarasta u trnje, u korov, i to je ozbiljan problem, pored mataliteta. Ovo jeste šou-program, oprosti mi, ali ozbiljne stvari moramo da uradimo da bismo opstali kao narod i da bismo imali barjak ispod kog ćemo stati. Ta zemlja je naš barjak. Srbija je naš barjak! Svaka ta oranica, svaka ta utrina, svaka ta neobrađena zemlja - to je barjak, u koji treba da gledamo i koji treba da se zaviori u onom svom sjaju! - rekao je Jezdić.

Ivan Ivanović nije progovorio ni reč dok je Jezdić govorio, a na kraju mu je kratko poručio sledeće:

Ivan Ivanović, Printskrin: Youtube/Veče sa Ivanom

- Šta god sad da kažem pokvariću, tako da neću ništa da kažem. Hoću samo da te zamolim da nastaviš da budeš takav kakav si, i da nastaviš da deliš svoje talente, svoju kreativnost, sa svima nama. Čak i onda kad ne zaslužujemo.

Nenadov govor iznad poslušajte u snimku ispod, od 1:12:40

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PAL

    19. maj 2018 | 18:14

    E MOJ JEZDICU KO JOS BRINE ZA SELJAKE DA SU ONE PARE STO SU DALI STRANCIMA ZA SUBVENCIJE ULOZILI U SELO BILI BI KAO SVAJCARSKA!!!

  • Đole

    19. maj 2018 | 11:40

    Nešo,alal ti vera,svaka ti je na mestu

  • Тодорић

    19. maj 2018 | 13:48

    Срби су заборавили само једну ситницу: свуда у свету само беда живи по градовима,они добростојећи сви живе по селима око градова...у миру,природи,и здравој храни из своје баште...иду на посао колима по 50 до 100 км удаљеном од домова,да би имали мир,а деца место где могу да трче,да се играју,уче... Све су то имали наши преци,а онда је све постављено наглавачке,усмерено је мишљење,дириговано захтевом ропског рада са мање превоза. Резултат: сви оштећени,ником није добро.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA