Belgreat festival: Najveća beogradska žurka na plaži

Ovom prilikom razgovarali smo sa gostom za pultom iz Brazila, Vinicijusom Honorijem, o njegovoj karijeri DJ-a koja je u stalnom usponu, o muzici, nastupima, željama, planovima, ali i domaćoj publici koju je imao prilike da upozna prošle godine

  • 0

27. i 28. jula očekuje nas premijerno izdanje festivala Belgreat, najveće žurke na plaži koju je Beograd video.

Preko 40 izvođača nastupiće na plaži Lido za samo dva letnja dana, uključujući i neka od najvećih svetskih imena kao što su Vinicius Honorio, Cristian Varela, Felix da Housecat, wAFF, zatim Nikola Vranjković, KKN, Kadebostany... Posetioce svakako očekuje puno sjajne muzike u divljini Velikog ratnog ostrva.

Foto: Promo

Ovom prilikom razgovarali smo sa gostom za pultom iz Brazila, Vinicijusom Honorijem, o njegovoj karijeri DJ-a koja je u stalnom usponu, o muzici, nastupima, željama, planovima, ali i domaćoj publici koju je imao prilike da upozna prošle godine.

  • Koje bi muzičke uticaje okarakterisao kao presudne tokom godina kada si se formirao kao DJ?

Uvek sam slušao razne vrste muzike, pa tako i tokom ranog perioda bavljenjem ovim poslom, istraživao sam svaku vrstu zvuka. Ipak, elektronska muzika uvek je imala važnu ulogu u mom životu, pa je za mene bilo potpuno prirodno opredeliti se za nju, kad sam dobio priliku da biram.

  • U tvojim produkcijama atmosfera je od velike važnosti - odakle crpiš inspiraciju za mračan bit koji je tvoj zaštitni znak?

Kreativnost je ogroman faktor u mom životu - inspiraciju nalazim u najrazličitijim formama i u najneverovatnijim trenucima. Volim raznolikost, različite zvuke i eksperimentisanje različitim tehnikama.

  • Da li misliš da je tvoje preseljenje u London unelo promene u tvoju produkciju - osećaš li razliku u "zvuku" Brazila i "zvuku" Londona?

U brazilskoj muzici uvek se intenzivno osećao gruv i fank i mislim da je to ono što je njen najvredniji doprinos mojoj percepciji muzike i njenom stvaranju. London je poznat po svojoj širini, bogatstvu različitosti, što na najbolji mogući način podstiče moju inspiraciju i kreativnost.

Foto: Promo

  • Da li je postojao momenat u karijeri kad si pomislio: "Možda ovo ipak nije za mene, možda treba da se bavim nečim drugim?

"Ja sam uvek bio "u muzici" i ne mogu da kažem da sam ikada posumnjao u bilo koju odluku koju sam u tom smislu doneo. Naravno, teško je postići da se tvoja muzika zapravo probije, da se čuje, posebno kad si tek početnik, ali istrajnost i strast pomogli su mi da uspem.

  • Svi nastupi su ti, svakako, važni, da li bi izdvojio neki kao posebno značajan, profesionalno ili privatno?

Živim u Evropi već jedanaest godina, a već preko šest baza mi je u Švajcarskoj. Preseljenje iz Južne Amerike u Evropu bilo je, po mom mišljenju, najbolje rešenje za mene - jednostavno, imao sam utisak da bih postigao značajno veći uspeh u Evropi, i kao DJ, i kao producent. Dolazak u London bio je veoma uzbudljiv, zaljubio sam se u njega kad sam ga prvi put posetio. Neki od mojih najboljih prijatelja živeli su tu, pa je i to svakako pomoglo.

  • Potpisivanje za Drumcode bilo je tvoj dugogodišnji san, imaš li neke nove ciljeve?

Izdavanje za Drumcode bilo je san koji mi je delovao neostvarljivo, i sad zaista verujem da postoji prostor za svakoga ko ulaže ljubav i predanost u svoje ciljeve. Radio sam naporno u svom studiju i pokrenuo sam sopstveni lejbl koji će, nadam se, zaživeti. U narednom periodu želim da nastavim da pravim muziku koja će imati uticaja na publiku, koja će podsticati emocije, tako da jednog dana, kada pogledam unatrag, budem ponosan na nasleđe koje će iza mene ostati.

Foto: Promo
  • Pokrenuo si sopstveni lejbl, Liberta, kakav je osećaj biti "s druge strane"?

Izuzetno sam uzbuđen tim povodom, radim veoma predano na tome da Liberta postane uticajan lejbl na techno sceni. Važno je za umetnika da ima "ventil" koji mu dozvoljava da se izrazi onako kako on to želi. Ja to vidim kao mesto gde ja kontrolišem muziku koja će odatle izaći - način i vreme na koji će se pojaviti, kao i format, što je takođe deo kreative, inspiracije i, na kraju krajeva, osećaja apsolutne slobode.

  • Šta slušaš kada ne praviš muziku?

U zavisnosti od raspoloženja i doba dana, slušam sve od bluza do roka. U poslednje vreme se trudim da više odlazim na koncerte omiljenih muzičara i tako osvežim rutinu. Moderat i Depeche Mode sam slušao baš skoro.

Čije nastupe bi voleo da slušaš uživo, a nisi još imao priliku?Ja sam veliki fan Nirvane, bili su ogroman deo moje plejliste kad sam bio tinejdžer. Nažalost, na taj koncert nikada neću imati prilike da odem.

  • Šta očekuješ od beogradske publike?

Srbija je poznata po publici koja je naslušana, puno zna o sceni i veoma je otvorenog duha. Imao sam sjajno iskustvo kad sam nastupao u Kragujevcu prošle godine, zaista jedva čekam da se vratim i iskusim Beograd.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA