≫ 

Organizatori Belgrade Beer Festa pozvali Bajagu i Hladno pivo da zajedno nastupe na festivalu

- Žao nam je što je koncert Bajage i Instruktora otkazan u Karlovcu, ma koji da je razlog - naveli su u saopštenju iz organizacije Belgrade Beer Festa

  • 19

Ovih dana u regionu se polemiše oko otkazanog koncerta Bajage i njegovih Instruktora, koji je 3. septembra trebalo da nastupe na Danima piva u Karlovcu, u Hrvatskoj. Koncert je bio zakazan, međutim, hrvatski  branitelji  su navodno tražili da se isti otkaže.

Popularnom hrvatskom bendu "Hladno pivo" bilo je ponuđeno da nastupe umesto Bajage, međutim, momci iz benda su to odbili uz poruku da "mogu samo doći na pivo, a ne i nastupati".

Bajaga više nije dobrodošao u Hrvatsku? Oglasili se iz kabineta gradonačelnice Karlovca: Na nama je da poslušamo branitelje i ostale građane

Tim povodom oglasio se Momčilo Bajagić Bajaga, koji nije želeo da komenatriše odluku organizatora, ali je rado prokomentarisao potez "Hladnog piva".

- Momci iz Hladnog piva su super. Svaka čast. Da je bila obrnuta situacija i mi bismo postupili isto. Šmekerski i kolegijalno - izjavio je Bajaga za VICE.

Momčilo Bajagić Bajaga/ Foto: Marko Jovanović

Nakon svega oglasili su se i organizatori Belgrade Beer Festa, koji su pozvali Bajagu i Hladno pivo (koji se uvek rado odazovu nastupima u Srbiji) da sledeće godine zajedno nastupe na jednom od najpopularnijih festivala u Srbiji i regionu, na Belgrade Beer Festu 2019.

- Žao nam je što je koncert Bajage i Instruktora otkazan u Karlovcu, ma koji da je razlog. Kada smo pokrenuli prvi Belgrade Beer Fest, 2003. godine, kao jedne od najzačajnijih intencija festivala stavili smo širenje tolerenacije i politiku pomirenja na ovim prostorima. Ponosni smo na ostvareni rezultat, ogromne posete festivalu iz svih krajeva sveta, a posebno na interakciju ljudi iz neposrednog okruženja države Srbije. Naravno, temelj cele te priče su izvođači. Tokom prethodnih petnaest godina mnogi bendovi iz Hrvatske i regiona su često svirali na našem festivalu, a organizovali smo i veliki koncert Prljavog kazališta u Beogradskoj areni. Svi naši gosti su bili oduševljeni prijemom publike u Beogradu. Svi oni su bili i biće dobrodošli! Isto tako znamo da puno izvođača iz Srbije ima sjajan doček na mnogim nastupima u Hrvatskoj. Tako treba i da ostane - poručuju organizatori festivala.

Hladno pivo/ Foto: Ivan Miladinović

VIDEO: Od Barija je prošlo 27 godina: Bajaga otkrio kako je postao zvezdaš i koliko voli Zvezdu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M.K.

    12. avgust 2018 | 11:22

    To je ta razlika izmedju organizacije Beograda i organizacije iz hrvatske ....Beograd je urbani otvoreni grad ❤ svi su dobrodošli .

  • Djile

    12. avgust 2018 | 11:46

    Mi smo svet za razliku od onih zatucanih .oni su polusvet

  • Goran

    12. avgust 2018 | 10:49

    Oni nas klali,ubijali....a Bajaga hice da im peva i svirà!!!??? Ako su ti zabranili,sta ces tamo?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA