≫ 

Ostavljaš neizbrisiv trag... Kolege se opraštaju od glumačke legende, reči koje su poslednji put uputile Ejdusu nateraće vam suze na oči!

Predrag je bio omiljen među svojim kolegama, a ova vest rastužila je mnoge

  • 1

Predrag Ejdus, Foto: ATA Images

Srpski glumac Predrag Ejdus preminuo je prošle noći 28.9. u Beogradu posle duge bolesti.

Preminuo Predrag Ejdus: Glumac izgubio bitku sa opakom bolešću

Ova vest pogodila mnoge njegove kolege koje su ga volele i poštovale, pa su se putem društvenih mreža opraštale od velikog glumca.

- Jedinstven, najistrajniji i neponovljivi Peca... Ostavljaš neizbrisiv trag moj "kazanova" - napisao je Petar Benčina koji je sa glumcem delio scenu u ostvarenju "Kazanova protiv Don Žuana".

 
 
View this post on Instagram

Jedinstven,najistrajniji i neponovljivi...PECA...ostavljas neizbrisiv trag moj "Kazanova"A post shared by Petar Benčina (@petarbencina) on

 

Od glumačke legende se oprostio i Tihomir Arsić "Mnogo sam ga voleo. To je jedino što u ovom trenutku mogu da kažem. Izgubili smo velikog glumca, profesora i čoveka".

- U emotivnom sam šoku. Znao sam da je loše, ali sam se nadao da će uspeti. Sećam se kada smo igrali "Male tajne" i kada smo morali da pauziramo jer je bio na operaciji i oporavio se. Verovali smo i nadali se da će i ovoga puta biti tako. Baš mi je teško. Ejdus je bio veliki čovek i veliki glumac i iza sebe ostavio mnogo - rekao je glumac Miodrag Radonjić.

- Zaista je malo glumaca koji nisu imali priliku da rade sa tobom i da uče od tebe kako se voli umetnosst i do poslednjeg daha igra za nju - poručila je Sloboda Mićalović.

 

- Oprosti što Ti nikada nisam izgovorio koliko Te volim i kakva je to privilegija biti sa Tobom na sceni i stvarati zajedno. Nikad zaboravljen dok me ima - napisao je Srđan Timarov.

 

- Njegova umetnost traje kraće od svih. Knjige ostaju u bibliotekama, slike više po muzejima, a jedino gluma, gospodo draga, naročito ona prava, u teatru, nastaje onog trenutka kada se u sali upali svetlost. Ostaje samo sećanje koje je postojano baš kao i lanjski sneg. Pa zbog čega onda glumci glume? Zbog prokletstva i magije. Kad jednom uđu u taj svet, iz njega nema povratka. Oni lutaju hodnicima pakla duboko verujući da se tu negde nalazi put za raj. Mnoge te nada ne popušta do kraja, čak i kada je toliko izgleda da raja i nema - napisao je Viktor Savić.

 
 
 
View this post on Instagram

Predrag Ejdus 1947-2018 #Repost @pozoristeboskobuha with @get_repost ・・・ ''Ono što glumca razlikuje od ostalih ljudi, to je on sam, to jest njegovi telo i duša, predstavljaju umetnički predmet. dakle, on nema platno, instrument, nema ništa osim samog sebe. Njegova umetnost traje kraće od svih. Knjige ostaju u bibliotekama, slike vise po muzejima, a jedino gluma, gospodo draga, naročito ona prava, u teatru, nestaje onog trenutka pošto se u sali upali svetlost... Ostaje samo sećanje koje je postojano baš kao i lanjski sneg. Pa zbog čega onda glumci glume? Zbog prokletstva i magije. Kad jednom uđu u taj svet, iz njega nema povratka. Oni lutaju hodnicima pakla duboko verujući da se tu negde nalazi put za raj. Mnoge ta nada ne napušta do kraja, čak i kada je toliko izgleda da raja i nema'' - Predrag Ejdus Vaša umetnost će trajati dugo, dugo. A post shared by Viktor Savic a.k.a. Njezz (@_njezz_) on

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA