≫ 

Stradali su na današnji dan pre tačno 27 godina: U čast oca Ognjena Amiđžića, ulica u Šapcu nosi njegovo ime! (FOTO)

- Trudio sam se da kroz život ne preuveličavam sopstvenu tugu, naučio sam da živim sa tim - rekao je voditelj

  • 2

Otac voditelja Ognjena Amidžića, novinar Zoran Amidžić ubijen je sa još trojicom kolega pre 27 godina, na svom radnom zadatku.

Šabački dopisnici RTS-a Zoran Amidžić, Bora Petrović, Dejan Milićević i Sreten Ilić upali su u zasedu na putu Petrinja-Glina, kada su 9. oktobra 1991. godine pošli na ratište na Baniju kako bi tamo napravili reportažu. Njihov automobil je napadnut, a sva četvorica izgubila su život.

Ubijeni novinari, dopisnici RTS-a, Foto: Dosije UNS-a o ubijenim i nestalim novinarima

Amidžiću i njegovoj porodici dva policajca saopštila su da je zoran izgubio život, ne otkrivajući im detalje. Nakon 27 godina i dalje snisu ispitane okolnosti pod kojima su novinari trgično nastradali, pa o njihovom ubistvu nema nikakvih detalja.

- I dalje se zvanično ne zna ko su počinioci tog ubistva. Trudio sam se da kroz život ne preuveličavam sopstvenu tugu. To je za mene bio jedan jeziv period, a i mnogi su tada gubili najmilije. Naučio sam da živim s tim - rekao je ranije Ognjen.

Osam dana nakon ubistva, tekst sa naslovom "Pucati na špijune bez zaustavljanja" pojavio se u hrvatskom listu "Slobodni tjednik", a u njemu korišćeni su podatci  iz Amidžićevog notesa koji je sa sobom imao kobnog dana.

Ognjen Amidžić, Foto: A. Nalbantjan

Moj život nije u opasnosti: Emina Jahović se oglasila nakon saobraćajne nezgode

Kako se 27 godina nakon ubistva ne znaju počinioci, u znak počasti ulica u Šapcu dobila je ime po nastradalim novinarima.

- U Šapcu je danas jedna ulica ponela ime po mome ocu i njegovim kolegama koji su mučki ubijeni na danasnji dan pre tačno 27 godina - napisao je voditelj i podelio tablu sa nazivom ulice iz svog rodnog grada.

VIDEO: Jedan dan sa pobednicom Zadruge 1 Kijom Kockar

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Daleka zemlja Australija

    10. oktobar 2018 | 08:31

    osecam se tuzno sa Ogijem gubitkom njegovog oca i njegovi kolega .Posto poticem od tih krajeva neka im je slava a Ogija gledamo i lici na svog tatu i nek je ponosan na njega.

  • M-78

    10. oktobar 2018 | 09:45

    Koliko samo tuznih prica ima....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA