≫ 

Sahranjen Đorđe Balašević u krugu porodice, tamburaši svirali “Oliveru”

Iako je javnost isčekivala vest o sahrani slavnog kantautora, odluka porodice bila je da sahrana bude zatvorena za javnost

  • 28
Đorđe Balašević sahrana Sahrana Đorđa Balaševića, Foto: Telegrfa.rs, ATA Images

Nešto pre 13 časova na Novom groblju u Novom Sadu, sahranjen je Đorđe Balašević u krugu najuže porodice.

Iako je javnost isčekivala vest o sahrani slavnog kantautora, odluka porodice bila je da sahrana bude zatvorena za javnost.

Na groblje su oko 12.30 časova stigli Balaševićev sin Aleksa i zet Aleksandar Jovanović, inače suprug Đoletove i Oljine kćerke Jovane.

Porodica je u želji da se u krugu najbližih oprosti od iznenada preminulog najstarijeg člana, angažovala privatno obezbeđenje koje je zatvorilo sve prilaze groblju.

Balaševića su iz kapele ka mestu večnog počinka ispratili tamburaši sa pesmom “Aco, braco”, a zatim su nastavili i sa “Malom riđom”, dok su na samom grobnom mestu odsvirali njegovu omiljenu pesmu “Olivera”, posvećenu njegovoj supruzi Oliveri Balašević.

Sahrani su prisustvovali sin, ćerke Jovana i Jelena, zet Aleksandar, supruga Olivera i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, kao i gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković.

Podsetimo, slavni kantautor Đorđe Balašević je pre pet dana primljen na Infektivnu kliniku gde se lečio od upale pluća. Preminuo je 19. februara, usled posledica korona virusa. 

U Novom Sadu je danas proglašen Dan žalost zbog smrti Panonskog mornara, a ranije je najavljeno da će upravo dan sahrane Balaševića biti i dan žalosti u njegovom gradu.

- Na jutrošnjem sastanku doneta je odluka da u nedelju, 21. februara, proglasimo Dan žalosti u Novom Sadu povodom smrti velikog Đorđa Balaševića - napisao je gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević i dodao:

- Ugasili smo svetla na Gradskoj kući kako bismo iskazali bol i tugu sa porodicom. Ovo je težak momenat za porodicu Balašević, ali i za ceo grad, državu i region. Novi Sad neće biti više isti posle njegove smrti.

Đorđe Balašević bio je jugoslovenski i srpski kantautor i pesnik. Bio je član grupa Žetva i Rani mraz, a 1982. je započeo solo karijeru. Ukupno je objavio 12 albuma. Glumio je u nekoliko televizijskih serija, za koje je pisao i muziku.

Singl "Računajte na nas", iz perioda dok je bio član Ranog mraza, postigao je veliku popularnost u socijalističkoj Jugoslaviji i ostao je popularan među jugonostalgičarima. Tokom 1990-ih bio je veliki kritičar politike Slobodana Miloševića.

Video: Tužne scene ispred Sava centra: Poslednji aplauz za Balaševića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maki mala

    21. februar 2021 | 13:11

    Pocivaj u miru Panonski mornaru.Onako kako si ziveo mirno i tiho,tako si i otisao.I tako i treba u krugu porodice,bez Aleje zasluznih gradjana,jer prave zvezde ne umiru n8kad.

  • Gordi👧🏻

    21. februar 2021 | 13:15

    Bio je veliki a skroman , tako je i zeleo da bude ispracen ....🙏

  • Jovana

    21. februar 2021 | 13:40

    Pametno ,najuza porodica a ne praviti cirkus od sahrane .Laka ti zemlja zemljace .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA