OTKRIVAMO: Srbija sutra priznaje Kosovo!

Zauzvrat, naša zemlja dobija datum za početak pregovora sa Evropskom unijom, a Zajednica srpskih opština imaće skupštinu, grb i himnu. Srbija će u EU ući brže nego Hrvatska

  • 21

VEST KOJA ĆE OBRADOVATI BARONESU KETRIN EŠTON! Državni vrh Srbije na jučerašnjem sastanku u zgradi Predsedništva odlučio je da na odlučujućoj rundi dijaloga Beograda s Prištinom, koja će biti održana sutra u Briselu, prizna nezavisnost Kosova!

Zauzvrat, Srbija će dobiti dugoočekivani datum pregovora s Evropskom unijom, a obećana nam je i jednostavnija procedura prilikom pristupanja Uniji, koja će biti znatno brža nego u slučaju Hrvatske na primer. Takođe, Zajednica srpskih opština (ZSO) imaće svoju skupštinu, sud, grb i himnu.

Kako saznajmo, na tajnom sastanku državnog vrha na Andrićevom vencu bili su premijer Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, predsednik Srbije Tomislav Nikolić i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin. Na sastanku, koji je trajao do duboko u noć, državni vrh je odlučio da donese "bolnu i tešku, ali jedinu moguću odluku".

Vlastima u Srbiji odavno je jasno da je priznanje nezavisnosti Kosova i Metohije "uslov svih uslova" i da, ukoliko to naša država to ne prihvati kao realnost, od dobijanja datuma za početak regovora sa Evropskom unijom nema ništa.

Dogovoreno je da presednik Vlade Dačić sutra u Brisel ode s porukom da Srbija priznaje Kosovo, ali da se ZSO na severu potvrdi autonomija.

Prema saznanjima Telegrafa, Kosovo će imati stolicu u UN, kao i svoju policiju i vojsku u čiji će satav ući i Srbi. To praktično znači da za bezbednost Srba u dojučerašnjoj pokrajini, danas nezavisnoj državi, više ne moraju da brinu snage KFOR-a i Euleksa.

(Telegraf / A. Prililić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    1. april 2013 | 11:13

    A sad objavite aprilililili

  • Dragan

    1. april 2013 | 11:25

    Ovako su isto pricali,da je USLOV SVIH USLOVA I DA CE SRBIJA ODMAH UCI U EU samo da isporuci Milosevica Hagu,pa Karadzica,pa Mladica.Kao u stilu,da nas sekunda dijeli od ulaska u EU samo to da ispunimo,pa vidimo dokle smo stigli sa ulaskom u EU. Kako ocekivati da drugi ne priznaju Kosovo kad Srbija priznaje to isto nezavisno Kosovo????

  • Sta bre

    1. april 2013 | 11:19

    Sta bre sta ce mu EU kad nema Kosova? -.-

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA