TELEGRAF SAVETUJE: Obradujte sebi dragu ženu za 8. mart!

Ne propustite priliku da nekim simboličnim poklonom i malim znakom pažnje u čast Dana žena iskažete ljubav i poštovanje prema svojoj majci, ćerki, sestri, supruzi, devojci, prijateljici, učiteljici, tetki, strini, ujni, koleginici...

  • 0

Dan žena praznik je koji se od 1917. godine širom sveta proslavlja u sećanje na borbu za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca. U našoj zemlji na ovaj datum tradicionalno se poklanjaju cveće i slatkiši. Međutim, pošto je tema ženskog položaja u društvu veoma osetljiva stvar, osmislili smo za vas mali vodič, kako biste za svaku od žena do kojih vam je stalo odabrali pravu stvar.

Nepisano pravilo nalaže da se pokloni spremaju najpre za majke, bake i žene koje rade u prosveti. Kad su supruge, devojke ili ćerke u pitanju, preporučujemo vam da ipak proverite kakav je njihov stav po pitanju Osmog marta, kako ne biste dobili neočekivani udarac u glavu.

Ne možete pogrešiti ako odaberete da poklonite cveće. Naravno, svake godine najpopularniji su karanfili, čija se cena na ulici kreće od 30 do 80 dinara. Ruže su na drugom mestu i koštaju od 100 do 300 dinara. Ništa manje atraktivni nisu i raznovrsni cvetni aranžmani za koje je potrebno izdvojiti od 500 dinara, ali ima i onih koji su skuplji i od stotinu evra.

Takođe, većinu dama obradovaće i bombonjere, tematske knjižice, novčanici, ešarpe, miljei, šolje i mnogobrojne druge maštovite rukotvorine.

Muškarci koji su u braku mogu obradovati svoje parnerke nekim prigodnim poklonom za kuću, koji po pravilu mora biti željen i nešto veće tržišne vrednosti, pa tako oko ovog datuma naglo skače prodaja mašina za sudove i drugih kućnih aparata, a oni koji to sebi mogu da priušte, ne libe se da daruju nekakav nakit. No, ono oko čega se većina žena slaže jeste da bi sve one zapravo volele da makar na taj jedan dan njihov suprug preuzme na sebe sve kućne poslove i brigu o deci.

Među stvarima koje nijedan muškarac, ako mu je život mio, za Osmi mart ne bi smeo da pokloni svojoj voljenoj nalaze se posuđe, depilator, kuvar, praško, usisivač, trenažni bicikl ili godišnja karta za teretanu.


Deca školskog uzrasta najčešće sami prave simpatične, ali korisne poklončiće za svoje majke, dok se za nastavnice sakuplja zajednički prilog kako bi se kupio neki raskošan buket i možda još neka prigodna sitnica.

Od poslodavaca manjih i većih preduzeća očekuje se da svojim koleginicama poklone makar po jedan cvet, a postoje i oni koji zaposlene dame poštuju do te mere da im spremaju vaučere za kupovinu odeće ili kozmetike, odlazak u wellnes /spa, ili organizuju večeru u nekom restoranu. Danas su retke kompanije koje će častiti dame produženim vikend putovanjem u zemlji ili inostranstvu, ali uvek ima izuzetaka.

Za koji god poklon da se opredelite, budite sigurni da ste ga darovali od srca, svesni toga koliko je težak položaj savremenih žena, koje svakodnevno s nadljudskom veštinom balansiraju između više međusobno potpuno suprotstavljenih funkcija.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA