GREŠNA VOĆKA: Žene, ako želite više seksa i jači orgazam, jedite jabuke!

Naučnici su došli do jednog kontroverznog otkrića kojim bi moglo da se objasni zašto je Bog izgnao Evu i Adama iz raja

  • 3

Italijanski istraživači došli su do fascinantnog otkrića da samo jedna jabuka na dan predstavlja moćan afrodizijak koji pojačava žensku želju za seksom. I ne samo to, već ova voćka ima moć da pripadnicama nežnijeg pola pojača i sam seksualni užitak!

Tajna je u flavonoidu iz jabuke po imenu floridzin, koji ima slično dejstvo kao hormon estradiol, pa samim tim omogućava bolju cirkulaciju, jača libido i olakšava dostizanje orgazma.

Inače, za jabuke se zna da su izuzetno zdrave, bogate su vitaminima, potpomažu varenje i suzbijaju apetit, kao i da mogu da se koriste umesto četkice za zube. Ipak, rezultati studije objavljene u časopsiu “Archives of Gynecology and Obstetrics”, iznenadili su sve.

Tokom istraživanja naučnici su pratili prehrambene navike 730 zdravih žena uzrasta od 18 do 43 godina, a paralelno su analizirali njihovo zadovoljstvo seksualnim životom. Potom su ih podelili u dve grupe.

U prvoj su dame svakodnevno jele minimalno jednu, a ponekad i više jabuka na dan. U drugoj grupi ispitanice bi tek ponekad pojele jednu voćku. Kako se pokazalo, one koje su redovno jele jabuke imale su jači libido i generalno su bile zadovoljnije u seksu.


Pretpostavlja se da je to zbog floridzina, koji istovremeno deluje i kao lubrikant, ali i pokretač cirkulacije. To stvara “tehničke preduslove” za više užitka u seksu i lakše postizanje orgazma, a posledica svega je da se zbog toga seks želi sve češće.

(Telegraf.rs / DailyMail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Blagota

    11. jul 2014 | 16:34

    Sad mi je jasno st je ova moja nezasita, jede mlogo jabuke.

  • Poznavalac

    11. jul 2014 | 15:10

    Od sada zeni, ljubavnici, kolegenicama i dr. zenama samo jabuke kupujem!

  • Mrki

    18. jul 2014 | 07:34

    Ma kakvecrne jabuke, dodjite da vas baja malo dere. :))

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA