Ako ste pametna žena, imamo loše vesti za vas!

Jeste li primetili da je sve više lepih, pametnih i uspešnih devojaka koje su same, a svaka “glupača” uspe da nađe muža? E, pa izgleda da postoji razlog zašto je to tako

  • 6

Novo istraživanje pokazalo je da pametne i uspešne žene često ne uspevaju da ostvare duge veze, pa ni brak, jer su muškarcima privlačnije manje inteligentne dame.

Evo s kakvim ženama muškarci žele ozbiljnu vezu!

U ovom ne baš pouzdanim istraživanju, učestvovao je 121 ispitanik, a rezultati pokazuju da inteligentne žene partneri vide kao "problematične". Ako ne možete da poverujete u ovo, naučnici imaju objašnjenje.

- Uspešne muškarce privlače manje uspešne žene. Ne zato što žele da njihova partnerka bude glupa, već zato što žele ženu kojoj će on, a ne posao, biti na prvom mestu - kažu stručnjaci.

Jednostavnije rečeno, oni ne žele inteligentnu ženu, jer to znači da bi se ona bavila nekim ozbiljnim, zahtevnim poslom i imala manje vremena za njega.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Šta bi onda pametne, uspešne žene koje ne žele da ostanu same, trebalo da rade?

- Trebalo bi da se skrase s partnerom koji je obrazovan manje od njih. Ako ste posvećene karijeri i želite muškarca koji će to da podržava, radite ono što muškarci rade godinama unazad, tražite nekog manje obrazovanog i manje uspešnog nego što ste vi - kaže Linda Hiršman, autorka knjige “Go to Work”, prenosi Mondo.


Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

I izgleda da su je mnoge dame poslušale. Prema podacima istraživačkog centra, u 2012. godini se 21 odsto žena udalo za manje obrazovane muškarce.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Невена

    20. april 2015 | 19:44

    ... сваки коментар на ово био би осуда на жену да је паметна... мислим да психички стабилни мушкарци немају проблем са тим...

  • goran wien

    20. april 2015 | 11:41

    Ja mislim da ovo nije tacno. Moja zena je Pametna, Skolovana, na Vecoj poziciji od mene i Duplo zaradjuje. Da ne bude Nesporazuma i ja radim u drzavnoj firmi vozim sefa.

  • Pravda

    20. april 2015 | 09:55

    Zemunka nije pametna pa zasto onda nema decka?????:-) :-) :-) :-) :-) :-$

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA