Imam 50 godina i još uvek sam nevina! Da li je sada prekasno da imam seks?

Svaka devojka od ranih tinejdžerskih dana sa usplahirenošću čeka trenutak kada će izgubiti nevinost. I, dok jedan deo njih to obavi olako, druge čekaju “onog pravog”. Međutim, šta ako se on nikad ne pojavi?

  • 30

Da li se se život bez ikakvog seksualnog iskustva može nazvati ispunjenim i srećnim? Ovo muči jednu damu koja je poslala pismo ekspertu za muško-ženske odnose Roanu Pelingu.

Moj dečko ima 58 godina i ne želi da imamo seks! Šta da radim?

Probali su da žive mesec dana BEZ SEKSA! Evo šta su naučili

DŽONI DEP SA 13, ANĐELINA DŽOLI U 14. GODINI: Slavne ličnosti otkrile kada su prvi put imale seks (FOTO)

PITANJE:

Ne znam ni sama kako, dogurala sam do pedesete godine života, a da još uvek nisam imala seks. Mnogi muškarci su mi se dopali, nekima sam se dopala ja. No, eto, nikad nismo otišli dalje od poljubaca. Živela sam vrlo ispunjenim životom, ali sada osećam tugu što me je mimoišla fizička strast. Da li bi trebalo da dignem ruke od nade da ću ikada izgubiti nevinost?

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

ODGOVOR:

Mnoge žene mogu da se prepoznaju u ovom vašem pitanju. Koliko god da vam je godina, gubljenje nevinosti za mnoge predstavlja ogromnu prepreku. Zaista su retke osobe koje se ne plaše onog što ih čeka, te nepoznate teritorije.

U naše vreme bespotrebno se pravi ogromna razlika između seksualno iskusnih i neiskusnih, kao da se umeće erotike automatski stiče gubljenjem devičanstva. A istina je da je potrebno mnogo vremena da bi se stekla istinska mudrost na ovom polju. Prema mom iskustvu, ono što je važno za samopouzdanje jeste to da osećate da vas partner poštuje i voli, ali je za ostvarivanje takve vrste bliskosti neophodno vreme.


Da li ginekolog može da vidi da sam ja sinoć izgubila nevinost?

Ono što mogu da vam savetujem jeste: ne fokusirajte se na godine! Mnoge žene najbolji seks su doživele upravo u pedesetim. Zašto onda vi ne bi sa tim počeli upravo na vrhuncu?

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Ja, lično, pronalazim inspiraciju u svojim sredovečnim prijateljicama koje u zrelom dobu odlučuju da stiču nova iskustva. Nije bitno da li će odlučiti da se penju na Himalaje ili će upisati časove tanga. Pre neki dan, sreo sam ženu koja se prvi put udala u svojoj 72. godini.

Vi bi samo trebalo da znate šta tačno hoćete, a onda da sebi zacrtate kako da to i ostvarite. Sajtovi za upoznavanje mogu mnogo da pomognu. Uostalom, niste vi prva i jedina pedesetogodišnja devica, a siguran sam da ćete naći i muškarce koji su u sličnoj informaciji. Možete biti jedno drugom podrška u neiskustvu.

Takođe, dobro razmislite o tome da li vi zaista želite da imate seks ili samo mislite da je to nešto što bi trebalo da obavite. Sasvim je moguće da ostvarite sjajnu romansu, u kojoj seks nije neophodan. Zapamtite, vama je pre svega cilj partnerski odnos.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Ako ste otvoreni za nova iskustva, vaš život će postati bogatiji, kakav god ishod bio na seksualnom planu.

(Telegraf.rs / Daily Mail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • .

    11. maj 2015 | 15:31

    Nikad nije kasno da se ljubi strastno :)

  • Biljana

    11. maj 2015 | 23:01

    I tako citam ja ovih 11 komentara pre svojeg i shvatam da je ova zena od 50 godina koja nije imala seks vrhunski NORMALNA naspram onih koji tako prostacki i primitivno komentarisu, bez trunke empatije ili razumevanja da nekima od nas zivot nekada servira nesto drugacije karte. Svako od nas ima nesto u cemu bi voleo a je bolji, ostvareniji, uspesnji. Hajde, ima li nekog od vas ko se bar u nekoj stvari, u kojoj se vecina vasih prijatelja ostvarilo, nije snasao, oprobao, uspeo? Ja bih rekla da ste svi u necemu krupnom neostvareni i nedovrseni pa ste tako mnogo skloni da s mnogo entuzijazma pljujete druge, da im se izrugujete,ne biste li na trenutak tu svoju nedovrsenost zabasurili, rekli sebi kako ste super, jer je eto neko jos gori od vas. Ona je makar smogla snage da proba da prevazidje svoj problem, a vi?

  • Jasmina

    11. maj 2015 | 14:56

    Da ipak sacekas jos malo? :))))))))

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA