MUŠKARCI: Ovo su pravi dani da pravite bebu!

Želite bebu? Sad je pravo vreme da je napravite, jer leto čini čuda za mušku spermu!

  • 9

Dugi, topli dani, sunce i bujanje prirode ne samo da pogoduju novim i starim romansama, već je ovo i najbolji period u godini za suzbijanje bele kuge. Stručnjaci su objavili da je upravo leto najbolje vreme za pravljenje dece jer je sperma aktivnija tokom letnjih meseci.

OVAKO SE PRAVE BEBE: Evo koje su vam šanse da dobijete sina, a koje ćerku!

Evo kako se čita spermogram

Oni ističu da su juli i avgust najbolji meseci za vođenje ljubavi koje ima za cilj dobijanje bebe, jer se spermatozoidi kreću brže nego u januaru mesecu. Pretpostavljaju da je to povezano sa promenom nivoa testosterona.

Svaki šesti par suočava se s neplodnošću, odnosno situacijom da ni nakon godinu dana aktivnog seksualnog života bez zaštite ne dolazi do začeća. U polovini slučajeva uzrok je muška sperma koja se sporo kreće.

Da bi oplodio jajnu ćeliju spermatozoid moja da prepliva solidnu turu, kroz grlić materice, pa sve do jajovoda i materice. U svemu tome bitna je pokretljivost, jer ako su spori, teže dolazi do oplođenja. Muškarci se smatraju plodnima ako im je najmanje 40 odsto spermatozoida pokretljivo.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

U sklopu studije, lekari su prikupili podatke od 5.188 muškaraca u Centru za reprodukciju Univerziteta Parma u severnoj Italiji. Otkrili su da je sperma pokretljivija u leto (65,3 odsto), nego u zimu (50 odsto) iako je zimi broj spermatozoida veći.


Istraživanje je objavljeno u žurnalu Chronobiology International, a preneo ga je portal kliX.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • fap_masina

    17. jun 2015 | 20:25

    Svako dete je neprocenjivo vredno...

  • Sneska

    17. jun 2015 | 22:28

    U naslovu se spomene beba i dva komentara jedva...al zato dje su SISE I ZGODNE RIBE preko 200 komentara...jad i ocaj covecanstva...prave vrijednosti su se izgubile....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA