OVAKO SE PRAVE BEBE: Evo koje su vam šanse da dobijete sina, a koje ćerku!

Da li ste se nekad zapitali kako to da je u svetu uvek približno isti broj muškaraca i žena? Saznajte kako to priroda održava balans muškog i ženskog i zašto neki parovi dobijaju ćerke, a drugi sinove

  • 17

Poznato je da ženama posle 35. godine plodnost opada i da im je u tim godinama teže da ostanu u drugom stanju. Međutim, da li je to istina?

Postoje brojne predrasude o ženskoj plodnosti, a one su bazirane na sumnjivim statistikama i analizama starim i po 300 godina.

Dakle, statistika bazirana na ciframa iz perioda kad nije bilo kontracepcije, ne može biti relevantna u današnje vreme, kada, prema istraživanjima, oko 80 odsto žena koristi kontracepciju i to uglavnom kondome i pilule.

Proučavajući cifre, istraživači su došli do interesantnih podataka koji se odnose na to koliki broj rođene dece su dečaci, a koliko devojčice.

Naime, uvek se, po pravilu, rađa više dečaka nego devojčica i to u razmeri, na 100 rođenih devojčica rodi se 105 dečaka, u proseku.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Prateći brojke primećene su i neka interesantna odstupanja od pravila. Odnosno, kada se prate grafikoni rađanja od 1838. godine, postoje vidljivi skokovi tokom perioda posle 1919. i 1944. godine.

Naime, u periodima posle rata zabeležen je značajan porast rađanja dečaka u odnosu na devojčice. Ženama je evolucija dala mogućnost da rađaju više dečaka u vremenima kad je dosta muškaraca nastradalo, kako bi se održao balans.

Međutim, kada su teška vremena, poput ekonomskih kriza, nemaštine, suša i prirodnih nepogoda, rađa se više ženske nego muške dece.

Tako da, ako baš jako želite da dobijete sina, moraćete prvo da naučite kako da se rešite svih stresnih faktora, a potom - da redovno vodite ljubav!  Ako budete uporni u pravljenju beba, sigurno će da vam se posreći, barem statistički.

(Telegraf.rs / DailyMail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aco

    1. april 2015 | 21:27

    Nema tu mnogo sta da se razmislja. Ima da se radi :)

  • Додајем коментар

    1. april 2015 | 20:37

    Како је више дјечака кад је 52% људи на планети женског пола?

  • Sans

    1. april 2015 | 22:14

    2008 i 2010 su se radjala vise muska deca. Ja imam 2 sina i volela bih da rodim devojcicu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA