Evo kako da negujete svoju VAGINU po tropskim vrućinama!

Leto zahteva posebnu negu, pogotovo osetljivih područja. Kako bi vaša intimna zona izgledala savršeno čak i u najminimalnijem bikiniju, donosimo vam trikove kojima ćete to i postići

  • 8

Zbog povećanog znojenja, letnje vrućine od nas zahtevaju i pojačanu ličnu higijenu, pa bi tako i najintimnije delove tela trebalo negovati pažljivije nego inače.

Evo zašto vaša vagina ipak ne bi trebalo da bude skroz "ćelava"

Pridržavajte se ova četiri zakona za održavanje higijene i svežine “tamo dole” kako biste opušteno uživali u letnjim danima:

Koristite sapun bez mirisa

Zahvaljujući sposobnosti vagine da se sama čisti najbolje bi bilo prati je samo običnom vodom. Ako ipak ne možete da izostavite sapun, koristite onaj neutralni, odnosno bez mirisa.

Vagina se nikada ne sme prati iznutra, jer se tako ispiraju i zdrave bakterije, što može da poveća rizik od polno prenosivih bolesti, upale karlice i drugih infekcija. Ako vas muči neobičan miris vagine, obratite se ginekologu, prenosi Zadovoljna.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Pažljivo birajte donji veš

Čipkaste, satenske i gaćice od sintetike tokom leta trebalo bi zaobilaziti u širokom luku. Takvo rublje zadržava vlagu zbog čega vrlo često kad je vrućina može izazvati gljivične infekcije.

Najbolji izbor biće gaćice od sto posto pamuka koje su prozračne i ne zadržavaju vlagu. Takođe, iz mokre odeće za vežbanje i kupaćeg kostima presvucite se čim stignete.


Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Koristite intimne maramice

Uvek uz sebe imajte paketić intimnih vlažnih maramica kako biste se osvežili.

Kupite maramice koje su potpuno prirodne, ne sadrže alkohol i biorazgradive su.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Rešite se uraslih dlačica

Jedna od nuspojava depiliranja voskom je povećana sklonost uraslim dlačicama, koje nijedna žena ne želi na svojoj bikini zoni kad se skine u kupaći. Za sprečavanje urastanja dlačica napravite piling bikini zone dva dana nakon depilacije.

Koristite piling koji sadrži samo prirodne sastojke. Nakon pilinga na suvu kožu nanesite preparat protiv urastanja dlačica koji će smiriti kožu i još više smanjiti mogućnost urastanja.

Urasle dlačice nikada nemojte da pokušavate da iščupate na silu. Bakterije na rukama mogu da naprave više štete nego koristi i izazovu infekcije i ožiljke.

(Telegraf.rs / Zadovoljna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA