≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veliko bravo! Dve medalje za Srbiju drugog dana Evropskog prvenstva u tekvondou

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sjajni rezultati!

  • 1
Lev Kornejev Foto: Petar Vidaković

Drugog dana Evropskog seniorskog prvenstva u tekvondou koje se održava u Beogradu dodeljene su dve medalje srpskim reprezentativcima. Srebrnu medalju osvojio je Lev Kornejev koji se takmičio u kategoriji do 58 kilograma, dok je u kategoriji do 53 kilograma bronzanim odličjem ovenčana Andrea Bokan.

Italijan Vito Dela Akvila je došao do zlatne medalje pobedom protiv Kornejeva, ali to nije umanjilo utisak koji je on ostavio.

Tatjana Minina i Zejnep Taskin došle su do prva dva mesta na podijumu ispred Andree Bokan, koja je posle svega bila i više nego zadovoljna, sa pravom.

- Srećna sam zbog medalje iako nije ona koju sam očekivala. Ovo je moje prvo seniorsko prvenstvo, tako da je i bronza ipak uspeh - rekla je kratko mlada tekvondistkinja Andrea Bokan.

Andrea Bokan Foto: Petar Vidaković

U preostale dve konkurencije koje su okončane u petak na Beogradskom sajmu Lorena Brandl je osvojila zlato u kategoriji do 73 kilograma, dok je Bičer Enbija Taha bio najbolji do 87 u konkurenciji muškaraca.

Surenjav Ulambajar i Bolor-erdene Ganbat slavili u paratekvondo disciplinama za žene do 52 i muškarce do 63 kilograma.

(Telegraf.rs)

Video: Sve spremno za spektakl u Beogradu: Ovako teku pripreme za EP u tekvondou

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA