Evo gde sme da vas DIRA kolega, tetka, otac, a gde neko s kim želite SEKS! (INFOGRAFIK) (VIDEO)

I muškarci i žene sa raznih strana sveta smatraju da je pipanje pojedinih delova njihovog tela svetinja, koju smeju da dotaknu samo oni s kojima su izuzetno bliski. Evo šta je dozvoljeno, a šta ne

  • 8

Bez obzira na to gde se nalazite i iz koje ste kulture, kad su dodiri u pitanju, pravila pristojnog ponašanja su manje-više svuda ista.

VIDEO JU JE POSLE 6 MESECI I POLJUBIO U OBRAZ: Evo kakvu je katastrofalnu grešku napravio! (VIDEO)

Svaki dan se RUKUJETE. A kad saznate zašto zapravo to radite, ima da padnete na TEME! (VIDEO)

To su dokazali i naučnici s britanskog Oksforda i finskog Alto univerziteta koji su, na osnovu odgovora 1300 ispitanika oba pola, kreirali jedinstvenu mapu ljudskog tela.

Oni su bojama označili tačke koje su dozvoljene za dodirivanje, i to prema stepenu srodstva ili bliskosti sa osobom koju biste da pipnete. Što je zona tela obojena tamnije, to je nepristojnije da taj deo tela dodirnete.

Foto: pnas.org Foto: pnas.org

Naravno, kao i u svemu drugom, kad su muškarci i žene u pitanju, među polovima postoje razlike. Ipak, kad su u pitanju romantični partneri, njima je dozvoljeno maltene sve.

Muškarcima generalno manje smeta da ih neko dodiruje, ali ipak imaju zadršku kad su u pitanju njihovi prijatelji istog pola. Takođe, radije bi dozvolili da im intimne delove tela dotakne neka neznanka, nego muški rođak ili prijatelj.


Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Što se dama tiče, one nepoznatim muškarcima dozvoljavaju jedino da ih dotaknu po ruci, dok su ostali delovi tela zabranjena zona. Što se prijateljica tiče, one mogu skoro sve, dok prijatelji baš i ne.

- Što dodir nekog od delova tela izaziva veću prijatnost, to smo izbirljiviji kome ćemo da dozvolimo da nas tu zaista i pipne. Ljudima je veoma važno ko ih dodiruje – rekao je autor istraživanja Robin Danbar.

Ovako izgleda neprimereno dodirivanje na radnom mestu:

Da li se vama desilo da je neko pokušao da vas dotakne gde nije trebalo? Napišite nam u komentaru!

(Telegraf.rs / Independent)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Smeker

    29. oktobar 2015 | 19:29

    Jedno pitanje za iskusnije, Kada te djevojka redovno posmatra kada ste u blizini, da li to znaci da joj se svidjas?

  • Hm

    7. novembar 2015 | 10:05

    Za tetku nema tabok zone

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA